Dačić na skupu o prekograničnom krimilalu

Istanbul

Dačić na skupu o prekograničnom krimilalu

Politika -
U Istanbulu učestvovati na sastanku ministara unutrašnjih poslova "BSEC 2012" na temu jačanje saradnje u borbi protiv prekograničnog kriminala

BEOGRAD, ISTANBUL - Predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, koji boravi u službenoj poseti Turskoj, danas će u Istanbulu učestvovati na sastanku ministara unutrašnjih poslova "BSEC 2012" na temu jačanje saradnje u borbi protiv prekograničnog kriminala.

Dačić će se obratiti učesnicima skupa, a nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimirom Kolokoltsevim govoriće i na zajedničkoj konferenciji za novinare s kolegama iz više država.

U saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima izdatom uoči posete, najavljeno je da će govornici biti i ministri unutrašnjih poslova Turske Idris Naim Šahin, Albanije Flamur Noka, Azarbejdžana Usubov Ramil Idrisoglu, Hrvatske Ranko Ostojić i Ruske Federacije Vladimir Kolokoltsev.

Premijer Srbije se sinoć u Ankari sastao sa turskim predsednikom Abdulahom Gulom. Kako je navela turska agencija Anadolija, taj sastanak je bio zatvoren za medije.

Prema programu Dačićeve posete Turskoj, premijer Srbije će u Istanbulu imati bilateralni sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Šahinom i ministrom unutrašnjih poslova Azerbejdžana Idrisaogluom.Kako je najavljeno, Dačić će se danas popodne sastati sa premijerom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, u Palati "Dolmabahče".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja