Dačić: Oficiri za vezu, a ne ambasadori

Brisel

Dačić: Oficiri za vezu, a ne ambasadori

Politika -
Imenovan je po jedan oficir za vezu pri Misijama EU u Beogradu i Prištini i on ne može da bude ambasador pri misiji EU

BEOGRAD/BRISEL - Premijer Ivica Dačić izjavio je da u razgovoru sa Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton nisu dogovoreni nikakvi ambasadori Srbije i Kosova, niti uspostavljanje diplomatskih predstavništava, već da je reč o oficirima za vezu koji će biti pri misijama EU u Beogradu i Prištini.Dačić je rekao da oficiri za vezu neće imati status diplomate, a povodom toga što iz Prištine poručuju da će za oficira u Beogradu imenovati jednog od najbitnijih ambasadora Kosova objasnio da su takve izjave iz Prištine "za unutrašnju upotrebu".

"Nemoguće je drugačije da se tumači oficir za vezu. Imenovan je po jedan oficir za vezu pri Misijama EU u Beogradu i Prištini i on ne može da bude ambasador pri misiji EU. Ovde nije direktna komunikacija između Beograda i Prištine", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, kancelarija oficira za vezu će biti u zgradi Misije EU u Beogradu i Prištini i ona će raditi na realizaciji onoga što bude "dogovoreno i reagovati na neka otvorena pitanja koja treba da rešava".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja