PUN KO BROD: Čeda kupio džip od 50.000 evra!
Foto: KURIR

Deda Mraz već stigao u LDP

PUN KO BROD: Čeda kupio džip od 50.000 evra!

Politika -
Lider liberala u „Grand motorsu“ pazario luksuzni terenac „lendrover diskaveri 4“ na lizing za 50.000 evra, i to kao polovan auto

BEOGRAD - Je l’ to za Akonkagvu?Čedomir Jovanović, predsednik LDP, kupio je nov automobil - džip „lendrover diskaveri 4“ - za oko 50.000 evra, saznaje Kurir. Prvi čovek liberala postao je bogatiji za luksuzni terenac, koji je platio 5.251.170 dinara. Ako se hvatate za glavu i pitate se ko u današnje vreme može sebi da priušti tako skupu igračku, nije naodmet podsetiti da je Jovanović čovek koji već godinama uživa u luksuznom načinu života - od fensi gajbe, neverovatnih putovanja do finih krpica renomiranih dizajnera. Međutim, da ne grešimo dušu, Jovanović nije iskeširao 50.000 evra već je „lendrover“ kupio na lizing, na malo „neobičan“ način, o čemu će Kurir pisati narednih dana. Prema podacima „Grand motorsa“, Jovanović je uzeo lizing preko firme „Soželiz Srbija“, čiji je stopostotni vlasnik Sosijete ženeral banka AD Srbija, a kupio ga je kao polovan automobil!- Automobil „lendrover“ koji vozi gospodin Čedomir Jovanović u „Grand motorsu“ kupila je lizing kompanija „Soželiz Srbija“ kao polovno vozilo za iznos od 5.251.170 dinara - potvrdili su saznanja našeg lista u pomenutoj kompaniji.Prosečan Srbin, koji zarađuje platu od 41.558 dinara, za Čedin džip treba da radi 126 meseci iliti 10 i po godina, i to pod uslovom da ni dinara ne potroši ni na šta drugo.Ovakav džip, ganc nov, u salonu može da se kupi po ceni od oko 47.000 do 65.000 evra, što znači da Jovanović kupovinom polovnog automobila i nije uštedeo neki veliki novac. Inače, „lendrover diskaveri 4“ dugačak je 4,83 metra i težak je 2.880 kg. Ima pogon na sva četiri točka, u najluksuznijem paketu opreme HSE opremljen je kožom, satelitskom navigacijom sa hard-diskom. Najčešće se kupuje sa agregatom 3,0 dizel sa 245 konjskih snaga, koji do stotke ubrzava za 9,6 sekundi, a maksimalna brzina mu je 180 km na sat.

♦ 180 km na sat je maksimalna brzina koju „lendrover 4“ može da dostigne♦ 4,83 metra dugačak je novi Čedin džip♦ 245 konjskih snaga je jačina „lendroverovog“ motora

Čeda ni da bekneDo Čedomira Jovanovića juče nismo uspeli da dođemo. U pres službi LDP nisu odgovarali na naše pozive, odnosno nisu poslali odgovor na pitanja koja smo im postavili.

Nije prijavio džip Agenciji!U imovinskoj karti Čedomira Jovanovića na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije nema novog terenca! Pored plate poslanika od 115.702 dinara, prijavljen je automobil „tojota prijus“, 2009. godište.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track