Dodik: Hoće da me uklone, spremaju mi neko proleće

Predsednik Republike Srpske ljut i na medije i na zapad

Dodik: Hoće da me uklone, spremaju mi neko proleće

Politika -
U Srpsku pristiže novac kako bi se spremilo neko proleće s krajnjim ciljem da se me uklone s vlasti, a Republici Srpskoj smanje postojeća ovlašćenja, kaže Dodik

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da pojedine ambasade zapadnih zemalja u Bosni i Hercegovini pripremaju njegovo rušenje s vlasti! U intervjuu agenciji Srna predsednik Dodik je izjavio da u RS pristiže novac "kako bi se spremilo neko proleće" s krajnjim ciljem da se on ukloni s vlasti, a Republici Srpskoj smanje postojeća ovlašćenja."Očigledno je to da određene zapadne ambasade daju novčanu podršku nevladinom sektoru i direktno plaćaju medije u RS", kazao je Dodik.

Takođe, gostovanje američkog ambasadora Partika Muna na BN televiziji opisao je kao "dokaz postojanja međunarodne zavere"."Televizija BN postala je informativni centar stranaca u RS", kazao je Dodik čudeći se što se se uz svaku izjavu predstavnika vlasti u programima te medijske kuće daje i mišljenje onih koji se vlasti protive.

Iz BN televizije su reagovali saopštenjem i odbacili Dodikove kritike nazvavši ih napadima na slobodu medija i pokušajem mešanja u uređivačku politiku. Dodik je dodao da Republika Srpska ima potrebu i interes za profesionalnim i slobodnim medijima i želi da napravi okvir u kojem će profesionalnost medija i novinara biti podignuti na viši nivo. On je na prijemu za medije povodom Dana Republike i Svetog Stefana, krsne slave Srpske, rekao da misli da bez odgovornosti koja to prati nije moguće obezbediti dostojanstvo novinarske profesije.

Dodik smatra prirodnim da mediji i političari nekad nastupaju sa različitih pozicija i da je otuda ponekad bilo nerazumevanja među njima."Ukoliko vi, pored onog što predstavlja politički događaj uđete u ono što predstavlja komentare onda treba prihvatiti da i drugi imaju pravo da na to odgovore", rekao je Dodik. Govoreći o politici Srpske tokom protekle godine, Dodik je rekao da je ona stekla jasan politički identitet u međunarodnim odnosima za razliku od 2006. kada je bila na marginama političkih odnosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track