Kacin: Što pre susret Nikolić-Jahjaga
Foto: Dado Djilas

Kacin: Što pre susret Nikolić-Jahjaga

Politika -
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju se nada da će rezolucija o dijalogu Beograda i Prištine biti "široka i fleksibilna" i omogućiti nastavak dijaloga

BRISEL - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da se nada da će rezolucija o dijalogu Beograda i Prištine biti "široka i fleksibilna" i da bi u cilju smanjenja tenzija što pre trebalo održati sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa kosovskom predsednicom Atifete Jahjagom.

"Ne znam kako će završiti priča o usvajanju platforme i šta će o tome reći Narodna skupština, ali se nadam da će Srbija usvojiti početni stav koji je dovoljno širok i fleksibilan da omogući ne samo nastavak dijaloga, nego i dogovor o spornim pitanjima", izjavio je Kacin u Briselu.

On je naglasio da je veoma važno da se u normalizaciji odnosa sa Prištinom uključe sve srpske državne institucije, a pogotovo predsednik Nikolić, od koga je, kako je rekao, "lično malo više očekivao".

"Mislim da je potrebno da što pre dođe do sastanka na nivou predsednika Srbije i Kosova, i da bi susret Nikolića i Jahjage znatno smanjio tenzije i na Kosovu i na jugu Srbije", kazao je Kacin.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju je ukazao da je sada važno odaslati pozitivne poruke koje stvaraju konstruktivnu atmosferu i jasno poručuju svim susedima, Kosovu, ali i evropskim institucijama, da je Srbija u stanju da govori jednim glasom i da je sposobna da ostvari ono što je dogovoreno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track