SNP Naši ponovo pred zabranom?!

Vladimir Cvijan

SNP Naši ponovo pred zabranom?!

Politika -
U nove okolnosti kao povod za obraćanje Ustavnom sudom spadaju "aktivnosti" pomenutog udruženja tokom prethodnog vikenda - spaljivanje zvanične zastave AP Vojvodine i lepljenje uličnih plakata sa spiskovima "antisrpskih" medija i nevladinih organizacija

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimir Cvijan izjavio je da postoje "nove okolnosti" zbog kojih je moguće da se ponovo pokrene inicijativa pred Ustavnim sudom Srbije za zabranu organizacije SNP "Naši".

Cvijan, koji je i član Predsedništva SNS, rekao je da nevladine organizacije, mediji i privatna lica mogu na "legalan i međunarodno priznat" način da se ponovo obrate Ustavnom sudu.

U nove okolnosti kao povod za obraćanje Ustavnom sudom spadaju "aktivnosti" pomenutog udruženja tokom prethodnog vikenda - spaljivanje zvanične zastave AP Vojvodine i lepljenje uličnih plakata sa spiskovima "antisrpskih" medija i nevladinih organizacija.

Aktivisti SNP Naši zapalili su u nedelju uveče zastavuAP Vojvodine ispred prostorija Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Novom Sadu i potom nagorele i pocepane ostatke okačili na ulazna vrata "kao novogodišnju čestitku" toj stranci.

SNP Naši su naveli da su u nedelju uveče spalili "tzv. zastavu Vojvodine", koju su nazvali "Čankova krpa" i uz saopštenje prosledili fotografije ulaznih vrata na zgradi glavnog i gradskog odbora LSV, s okačenom zastavom.

Aktivisti tog pokreta su tokom minule godine u nekoliko navrata palili zastavu pokrajine u Novom Sadu, Zrenjaninu i u Bačkoj Palanci.Ustavni sud Srbije odbio je ranije zahtev za zabranu SNP Naši.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja