ODE ĐILASOV ČOVEK: DS smenjuje Dušana Elezovića!

ODE ĐILASOV ČOVEK: DS smenjuje Dušana Elezovića!

Politika -
Vrh Demokratske stranke nezadovoljan radom predsednika Izvršnog odbora Dušana Elezovića, zbog čega nameravaju da ga sklone s te funkcije

BEOGRAD - Zglajznuo!Predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Elezović svojim radom i zalaganjem nije ispunio očekivanja vrha stranke i vrlo lako se može desiti da će uskoro biti smenjen sa te funkcije, saznaje Kurir.- Mislili smo da je sposobniji. Do sada nije opravdao naša očekivanja. Videćemo šta će se dalje dešavati i da li će uspeti da se nametne. To zavisi isključivo od njega. Mada, kako sada stvari stoje, teško da će mu to poći za rukom - kaže naš izvor iz vrha DS. On dodaje da Elezovića brani samo predsednik DS Dragan Đilas, jer je njegov čovek od poverenja i njegova desna ruka.- Ni zamenik predsednika DS i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić više se ne zalaže za njega - kaže naš izvor i dodaje da je Pajtić izuzetno ljut na Elezovića jer sumnja da je umešan u malverzacije s kreditima Razvojne banke Vojvodine.- On je po dobijanju takvih informacija zatražio da se odmah istraži uloga Elezovića u poslovanju RVB, pa će nakon toga i on reći svoje - tvrdi naš izvor iz DS.Elezović bi, inače, mogao biti uhapšen zbog sumnji da je koristio svoj uticaj i veze da bi određenim firmama osigurao dobijanje milionskih kredita od Razvojne banke Vojvodine, za koje nisu postojale garancije da će biti vraćeni, dok je pitanje da li su neki uopšte naplativi.

Obezbedio kredit za izboreDušan Elezović je bio zadužen i za kampanju DS i sumnja se da je uticao da RBV odobri kredit njegovoj stranci uoči izbora! I ne samo to, 11. decembra je UO RBV odobrio DS da rok za vraćanje tog kredita bude produžen sa šest na 42 meseca, uz mesečnu kamatu od 1,4 odsto! Garancija za kredit je rešenje o administrativnoj zabrani za stranački račun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track