KAPIČIĆ KUNE: Ko rastače Bosnu, dabogda se rastočio

Gledanje preko plota

KAPIČIĆ KUNE: Ko rastače Bosnu, dabogda se rastočio

Politika -
Narodni heroj, general i šef UDBE Jovo Kapičić prokleo je svakog onog ko želi da rastače Bosnu, jer je to zločin prema jednom narodu koji je zajednički ginuo I žrtvovao se u Drugom svetskom ratu

SARAJEVO- Narodni heroj, penzionisani general JNA, bivši šef UDBE Jovo Kapičić (94) oštro je osudio pokušaje da se Bosna kao država podeli i nestane, jer je ona žrtva, posebno Srbije koja je uvek imala apetite prema Bosni.

''Za mene je Bosna veća otadžbina nego bilo koja druga država na ovim prostorima. Pre bih sada živeo u Bosni nego u Crnoj Gori ili Srbiji. Bosna je za mene žrtva i heroj! To sam kazao i jednom prilikom kad su me zvali na svečanost u Tuzli gde su me kao kralja dočekali. Bosna je bila ratničko mesto. Svi smo tokom Drugog svetskog rata dolazili da ratujemo u Bosni. Bosna je ratovala, a i plaćala taj rat mrtvima, ranjenima i ruševinama kojih nije bilo na drugim mestima, izjavio je Kapičić.

On kaže da svakog ''Ko želi da rastaka Bosnu, dabogada se on rastakao od glađi, žeđi, od bolesti, zime i svake druge rabote”, jer je to zločin prema jednom narodu koji je zajednički ginuo i žrtvovao.

Što se tiče Srbije Kapičić kaže da je ona pod noge stavila sve što je stvoreno. Da ništa nije napravljeno, ali je pohvalio novu vlast jer su spremni da iskorene lopovluk, pljačku, nered i bezakonje

Kapičić ističe da Srbija i Kosovo moraju biti dobre komšije, kada već ne mogu da žive u istoj državi.

''Kosovo jeste jedna jedinica za sebe. Ali, to jeste bio i deo srpske države od davnih vremena. Prema tome, to nije lako rešavati. Znate kad vam neko otme jednu malu stvar, a kamoli pokrajinu i veliku i bogatu... Opet i ta pokrajina ima pravo da se odvoji ako neće da živi s nekim. Jer nisu to ljudi iste krvi, nisu iste vere, tradicije...Ali, kada se već pošlo tim putem, ja se nadam da će ova vlast naći jednu sredinu oko Kosova koja će pomoći da se stvari reše na dobroj osnovi” kaže Kapičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track