URS: Đilas ne zna potrebe regiona u Srbiji
Foto: Urs

Reagovanje na izjavu gradonačelnika Beograda

URS: Đilas ne zna potrebe regiona u Srbiji

Politika -
Zaprepašćen sam izjavom predsednika DS da je Stara planina promašena investicija. Te izjave ne samo da su neistinite, već pokazuju Đilasovo nepoznavanje realnih potreba i problema u regionima Srbije, izjavio je gradonačelnik Knjaževca i član Predsedništva URS Milan Đokić

BEOGRAD - Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ocenili su da će se cela Srbija sliti u Beograd i Novi Sad ako ne bude investicija kao što su hotel i skijalište na Staroj planini.

"Zaprepašćen sam izjavom gradonačelnika Beograda i predsednika Demokratske stranke da je Stara planina promašena investicija. Te izjave ne samo da su neistinite, već pokazuju Đilasovo nepoznavanje realnih potreba i problema u regionima Srbije", izjavio je gradonačelnik Knjaževca i član Predsedništva URS Milan Đokić.

On je istakao, kako je saopštio URS, da za Knjaževac i istočnu Srbiju "Stara planina znači život".

"Hotel i skijalište ne samo da su otvorili nova radna mesta i privukli hiljade i hiljade turista, već su omogućili da se razvijaju i druge prateće delatnosti, da se uposle poljoprivreda i zanatstvo", rekao je Đokić. Dodao je da je cilj Vlade Srbije i URS da svi regioni u Srbiji dobiju jednake šanse za razvoj i da ih ništa u tome ne može pokolebati i sprečiti, "pa ni komentari gospodina Đilasa".

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ranije je rekao da Srbija treba da se posveti razvoju poljoprivrede, prehrambenog i IT sektora, odnosno da se bavi izvozom finalnih proizvoda i zapošljavanjem što više ljudi.

"Od hotela na Staroj planini, skijanja i turizma se, što narod kaže, "leba najesti nećemo"", kazao je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track