Vukčević i Vilijamson razgovarali o trgovini organima

Razmena informacija

Vukčević i Vilijamson razgovarali o trgovini organima

Politika -
Vukčević i Vilijamson su tokom operativnog sastanka razmenili informacije i saznanja do kojih su došli na osnovu ispitivanja brojnih svedoka o trgovini organima na KiM

BRISEL - Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević razgovarao je danas u Briselu s Klintom Vilijamsonom, šefom Specijalnog istražnog tima Euleksa za istraživanje navoda o trgovini organima na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Tužilaštva za ratne zločine.

"Vukčević i Vilijamson su tokom operativnog sastanka razmenili informacije i saznanja do kojih su došli na osnovu ispitivanja brojnih svedoka", navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Vukčević je prethodno u Briselu potpisao sa zamenikom glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Jadrankom Lokmić-Misirača protokol o razmeni informacija i dokaznog materijala.

Srpski tužilac je, posle potpisivanja, ocenio da je načinjen veliki korak ka pravdi za žrtve ratnih zločina, vladavini prava i pomirenju u regionu.

Svečanoj ceremoniji potpisivanja su prisustvovali i generalni direktor Direkcije za proširenje EU Stefano Sanino, direktor Direkcije EU za Zapadni Balkan Pjer Mirel i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track