Kacin: Vanredni izbori odlažu početak pregovora sa EU
Foto: Dado Djilas

Podrška Vladi Srbije

Kacin: Vanredni izbori odlažu početak pregovora sa EU

Politika -
On je naglasio da veruje da će premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić "dobro proceniti šta je u najboljem interesu države, naroda i ekonomije" i ukazao da su to pre svega nastavak reformi i dijaloga sa Prištinom

BRISEL - Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji doveli bi do zastoja u dijalogu s Prištinom i odložili dodeljivanje datuma za početak pregovora s EU, ali reč je pre svega o srpskom unutrašnjem pitanju, izjavio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

"Ja kao izvestilac ne smem i ne želim da se mešam u unutrašnja politička pitanja", rekao je Kacin i dodao da "ne zna šta politički lideri i stranke u Srbiji planiraju".

On je, međutim, naglasio da veruje da će premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić "dobro proceniti šta je u najboljem interesu države, naroda i ekonomije" i ukazao da su to pre svega nastavak reformi i dijaloga sa Prištinom.

"Izborna kampanja i postzborni pregovori o formiranju vlade bi sigurno usporili i odgodili ispunjenje kriterijuma za dobijanje datuma za početak pregovora, ali ih ne bi i potpuno onemogućili", rekao je Kacin.

On je izrazio zadovoljstvo što su lideri stranaka koji čine vladajuću koaliciju proteklih dana iskazali jedinstvo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track