Nikolić sa patrijarhom Irinejom
Foto: Beta

Andrićev venac

Nikolić sa patrijarhom Irinejom

Politika -
Nikolić i Irinej su izrazili zabrinutost za bezbednost građana i SPC na Kosovu, pogotovo posle prošloendeljnog incidenta kod manastira Visoki Dečani

BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić sastao se sa patrijarhom srpskim Irinejom u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Nikolić i Irinej su izrazili zabrinutost za bezbednost građana i SPC na Kosovu, pogotovo posle prošloendeljnog incidenta kod manastira Visoki Dečani.

U saopštenju pres službe predsednika Srbije navodi se da su se Nikolić i patrijarh saglasili da međunarodne organizacije na Kosovu obavezuje mandat, sa kojim se saglasila i Srbija, da štite prava i bezbednost građana, i verske objekte na Kosovu i Metohiju.

Nikolić i patrijarh su razgovarali i o ovogodišnjem obeležavanju 1.700 godina Milanskog edikta. Predsednik Republike je patrijarha obavestio o razgovorima koje je 5. februara u Istanbulu vodio sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem, piše u saopštenju.

Predsednik Nikolić i patrijarh Irinej sastali su se krajem novembra prošle godine, takođe, u Predsedništvu, kada su razgovarali o učešću Srpske pravoslavne crkve u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

http://www.youtube.com/watch?v=jxAz2EoS8BI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track