Vučić obišao srpske radnike u Angoli!

Vicepremijer drugi dan u Africi

Vučić obišao srpske radnike u Angoli!

Politika -
Zajedno sa zvaničnicima Angole, Vučić prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju nove vojne bolnice, koju će graditi „Planum“

BEOGRAD/LUANDA - Saradnja.Vicepremijer Aleksandar Vučić je juče, drugog dana zvanične posete Angoli, obišao vojnu bolnicu u Luandi i 101. oklopnu brigadu na Fundi i sastao se sa 37 radnika iz Srbije koji trenutno borave u bazi ove jedinice u Fundi, 60 kilometara od Luande.Na Fundi je informisan o učešću srpskih stručnjaka na popravci i održavanju oštećenih tehničkih sredstava i naoružanja te jedinice. Sa svojim angolskim kolegom, ministrom odbrane Van Dunemom, posetio je istorijski lokalitet, mesto na kom je bila bitka kod Kifangonde. Nakon toga ministri su prisustvovali polaganju kamena temeljca za izgradnju vojne bolnice, koju će graditi „Planum“ iz Beograda u saradnji sa angolskim partnerima.Vučić je sa ovom afričkom zemljom potpisao nekoliko sporazuma o vojnoj i medicinskoj saradnji. U Srbiju, kako je saopšteno, treba da stigne više stotina miliona dolara iz Angole.- Srbija je siguran partner za ovaj, ali i za razne druge izazove - istakao je general Van Dunem.Vučić je rekao da je Srbija spremna da radi na bržem razvoju odnosa u oblasti odbrane, ekonomije... Naročito je istaknut značaj obrazovanja angolskih vojnih kadrova u oblasti vojnih nauka.

Aleksandar Vučić s predsednikom AngoleVan Dunem i Vučić danas će u Luandi potpisati zajedničku izjavu o razgovorima delegacija ministarstava odbrane Srbije i Angole. Očekuje se da će Vučića primiti i predsednik Angole Žoze Eduardo dos Santos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track