TAJNI SUSRET: Tijanić i Đurić savetuju Dodika

Kurir saznaje

TAJNI SUSRET: Tijanić i Đurić savetuju Dodika

Politika -
Predsednik RS je pred gostovanje u emisiji „Svedok“ na RTS primao savete od direktora Javnog servisa Aleksandra Tijanića i Dragana Đurića u beogradskom restoranu „Marinada“

BEOGRAD - Spinovanje u „Marinadi“!Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kada je gostovao u emisiji „Svedok“ na Javnom servisu Srbije, 27. februara, imao je pravi čas, i to ni manje ni više nego od direktora RTS Aleksandra Tijanića i predsednika Partizana Dragana Đurića, saznaje Kurir od svedoka koji se tu zatekao.Naime, samo nekoliko sati pred gostovanje u političkoj emisiji „ Svedok“, koji vodi Nenad Lj. Stefanović, Tijanić je u ovom novobeogradskom restoranu Dodiku davao ozbiljne instrukcije kako da odgovara na postavljena pitanja.- Tijanić mu je rekao: „Mile, nema nacionalističke retorike. Ublaži svoje stavove. Budi smiren, nemoj da talasaš.“ Dodik je pažljivo saslušao sve savete koje je dobio od Tijanića i rekao da će ga poslušati. Predsednik Partizana Đurić je na Tijanićeve savete Dodiku samo klimao glavom odobravajući i nešto nerazumno govorio, nisam mogao jasno da ga čujem. Mislim da ga ni Tijanić ni Dodik nisu baš shvatili, jer je nerazgovetno i tiho pričao - kaže za Kurir jedan od svedoka koji je sedeo uz poznatu trojku.

Restoran „Marinada“, u kojem je Dodik primao savete
Restoran „Marinada“, u kojem je Dodik primao savete

Trojka se ućutalaKurir nije uspeo da dobije komentar od aktera priče. Direktor RTS Aleksandar Tijanić, kao po običaju, čim je čuo da ga zovu novinari Kurira, odreagovao je u svom stilu - zalupio je slušalicu. Dodik nije odgovarao na pozive, a Đurić je, kako nam je rekao i ne saslušavši pitanje, bio na ručku.

Dodik poslušao saveteDodik je gostovao u „Svedoku“ 27. februara i zaista je prihvatio sve savete koje mu je dao Tijanić. Bio je smiren, nije bilo nacionalističke retorike kojoj je neretko sklon. Bio je, što bi se reklo, pravi evropejac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track