MIĆUNOVIĆ NAPAO: Đilasa su poslali da uništi DS!
Foto: Dragana Udovičić

Sukob na sednici Predsedništva DS

MIĆUNOVIĆ NAPAO: Đilasa su poslali da uništi DS!

Politika -
Stari lav Demokratske stranke Dragoljub Mićunović žestoko napao aktuelnog lidera stranke zbog loših poteza u vođenju partije

BEOGRAD - Terminator.Predsednik političkog saveta i jedan od osnivača Demokratske stranke Dragoljub Mićunović na poslednjoj sednici Predsedništva DS žestoko se posvađao s liderom Draganom Đilasom.Kako tvrdi izvor Kurira iz vrha stranke, na nedavno održanoj sednici Predsedništva rasprava između njih dvojice se toliko zahuktala da je Mićun u jednom trenutku bukvalno dreknuo na Đilasa.- Mićun se užasno iznervirao. U besu, viknuo je na Đilasa: „Tebe kao da je neko poslao da nam uništiš stranku?!“ - kaže izvor Kurira.Mićunovićeva ljutnja prema Đilasu, prema rečima našeg sagovornika, potiče od činjenice da je njegovim dolaskom na čelo DS stranka počela naglo da se urušava. Pre svega zbog autokratskog vođenja partije, ali i zbog niza autogolova koje je lider DS uspeo da zabije u kratkom periodu.- Nije tajna da je Mićunović glasao protiv isključenja Dušana Petrovića iz stranke i da se protivi revanšističkoj politici Dragana Đilasa. Rezultat takve politike jeste da je Petrović otišao i poveo sa sobom pet poslanika, a pregovara se i o prelasku drugih. Stranka je iscepkana na frakcije, rejting je prepolovljen, a Đilas ne pokazuje nameru da sagleda svoje propuste - tvrdi izvor Kurira iz DS i navodi da „Đilasa u Skupštini Srbije podržava svega desetak od ukupno 45 poslanika DS“.Prema njegovim rečima, bivši ministar vojni Dragan Šutanovac na čelu je druge frakcije, koju takođe podržava nekoliko poslanika u parlamentu. Da bi stvar bila još gora, potpredsednik stranke Bojan Pajtić i funkcioneri iz Vojvodine nedavno su se sukobili s Đilasom zbog naziva stranačke liste na lokalnim izborima u Kovinu jer je lider DS insistirao da lista počinje njegovim imenom.I sam Tadić, koji je izašao iz trke za šefa stranke da bi spasao njenu celovitost, kako je pisao Kurir, suočen sa sunovratom u stranci, danas žali zbog tog postupka.

Đilas ne može da isključi MićunovićaMada je Mićunović nedavno demantovao spekulacije o tome da namerava da oformi sopstvenu stranku, on držu jednu od frakcija unutar partije, a lojalno mu je petoro poslanika, uglavnom poslanica koje su ranije bile naklonjene Borisu Tadiću.- Mićunović neće formirati novu stranku jer razmišlja da je već u godinama i da je malo kasno za takav poduhvat. S druge strane, Đilas ne može da ga isključi jer bi tada stranka ostala bez ijednog autoriteta - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track