TAJKUNI KUKAJU: Zbog čega nas narod ne voli?

I bogati plaču

TAJKUNI KUKAJU: Zbog čega nas narod ne voli?

Politika -
Srpski biznismeni obeležili su drugo veče Foruma na Kopaoniku ističući da privatni sektor ostvaruje 75 odsto profita u Srbiji, ali da im je imidž u katastrofalnom stanju

KOPAONIK - Izjadali se!Srpski biznismeni obeležili su drugo veče Foruma na Kopaoniku, ističući da privatni sektor ostvaruje 75 odsto profita u Srbiji, ali da im je imidž u katastrofalnom stanju.Miodrag Kostić, vlasnik „MK grupe“ i predsednik kluba „Privrednik“, naglasio je da oko 40 članova njihovog kluba u budžet Srbije uplaćuje godišnje oko milijardu evra.- Uprkos tome, imidž privatnog sektora obrnuto je srazmeran doprinosima koje daju. S druge strane, u državnoj administraciji ima oko 50 odsto zaposlenih viška, zato što niko nije spreman da preduzme nepopularne mere. Izlaz iz krize treba tražiti u privatnom preduzetništvu - uveravao je Kostić, dodajući da Srbija nema snagu da izađe iz krize poput SAD, a privrednici teško mogu da povrate pare kada se zaduže da bi u nešto investirali.Branislav Grujić, predsednik kompanije „PSP Farman“, uveren je da privrednici mogu da pomognu oporavku srpske privrede.- Upravo zato sam i prihvatio mesto potpredsednika Nacionalnog saveta za privredni oporavak. U Srbiji je problem što se uvek čeka da dođe do „raspada sistema“ da bismo se nešto dogovorili. Osećamo se ovde kao građani drugog reda. U Rusiji ne postoji tabu u odnosu između države i privrede i niko ne osuđuje bavljenje biznisom zbog zarade. Državni i privatni sektor zajedno učestvuju u razvoju - naveo je Grujić.(E. K.)

Ante Todorić: Osećamo se ko SrbiAnte Todorić, izvršni predsednik za maloprodaju hrvatskog „Agrokora“, kaže da se ta kompanija u Srbiji oseća „kao domaća kompanija“.- U Hrvatskoj su se privrednici prilagođavali zakonima, a ne politici, i ugledali se na najbolje primere u svetu. Samo srpska poljoprivreda ima potencijal za ulaganje u vrednosti oko 40 milijardi evra - rekao je Todorić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja