Bosić pozvao Dodika da ne otežava položaj Srbije

Dolivao ulje na vatru

Bosić pozvao Dodika da ne otežava položaj Srbije

Politika -
Očekujemo da će rukovodstvo Srbije izdržati razne pritiske. S druge strane, tražimo od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da se uzdrži od davanja izjava koje štete i otežavaju položaj Republike Srbije i njenog rukovodstva, rekao je Bosić

BANJALUKA - Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić uputio je podršku rukovodstvu Srbije u njihovim odlukama da odbiju briselski sporazum o Kosovu. Bosić, kako je naveo, podržava rukovodstvo Srbije u njihovim odlukama i pokušajima da se "odupru ultimatumima i pritiscima da se prihvati nepovoljno rešenje po Srbe na severu Kosova".

"Očekujemo da će rukovodstvo Srbije izdržati razne pritiske. S druge strane, tražimo od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da se uzdrži od davanja izjava koje štete i otežavaju položaj Republike Srbije i njenog rukovodstva", rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Brčkom.

On je kao primer naveo Dodikov predlog Srbiji da se okrene od EU prema istoku.

"Ako je to Dodikov savet, onda predlažem da RS odmah napusti strukturni dijalog, koji je i danas ovde u Brčkom, i neka se i RS okrene prema istoku, jer mi mislimo da RS treba u većem delu da prati ono što se dešava u Srbiji i da u skladu s tim zauzima svoje stavove", istakao je Bosić.

On je podsetio i da je samo pre nekoliko meseci Dodik uputio poziv Srbima sa severa Kosova da se presele u RS, naglašavajući da je takvom izjavom naneo štetu Srbiji.

"Zato ga pozivamo da ima odgovornost u davanju svojih izjava i da ne daje izjave koje su usmerene samo na sticanje ličnih političkih poena u Srbiji i ličnoj popularnosti.

Ovo je težak trenutak za Srbiju, taj trenutak je težak i za Srbe u RS i ovde treba što je moguće veće jedinstvo i oprez kod davanja izjava", rekao je Bosić. Osvrćući se na današnje Dodikovo svedočenje na suđenju Radovanu Karadžiću u Hagu, Bosić je rekao da je ono bilo korektno.

"Svedočenje Dodika je važno sa stanovišta da je on predsednik RS i da je u vreme na koje se optužnica odnosi bio opozicija i može da posvedoči da je vlast u Republici Srpskoj i tada bila demokratska", ocenio je lider SDS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track