Ružić: Državni organi da najoštrije reaguju na pretnje

Ružić: Državni organi da najoštrije reaguju na pretnje

Politika -
SPS traži od državnih organa i da zaustave svaki pokušaj da se državi i njenim građanima, kao i Srbima na Kosovu i Metohiji, oduzme pravo na mirnu i sigurnu budućnost, rekao je Ružić

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije traži od svih državnih organa da najoštrije reaguju povodom pretnji koje su upućene premijeru Ivici Dačiću i najvišim državnim funkcionerima, izjavio je danas šef poslanika i predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Ružić.

SPS traži od državnih organa i da zaustave svaki pokušaj da se državi i njenim građanima, kao i Srbima na Kosovu i Metohiji, oduzme pravo na mirnu i sigurnu budućnost, rekao je Ružić.

"Svako pristojan i normalan zgrožen je primitivnim izlivima mržnje, kojim su danas posle organizovane akcije nekih minornih vanparlamentarnih stranaka izloženi premijer i predsednik SPS Ivica Dačić i najviši državni funkcioneri", istakao je Ružić.

On je napomenuo da je najstrašnije u svemu to što u Srbiji još postoje oni koji prizivaju smrt svaki put kada se neko, kao što su to uradili premijer i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, založi za život.

"Sporazum koji je parafiran u Briselu pravi upravo tu razliku između pristojne Srbije, kojoj su normalan život i budućnost na prvom mestu, i one druge, koja sve želi da nas vrati u turobna vremena. SPS, u ime te normalne i pristojne Srbije, zahteva od svih drzavnih organa da najoštrije reaguju", pozvao je Ružić.

On je dodao da je broj onih koji su pozivima, SMS porukama i telegramima podržali hrabrost premijera Srbije i činjenicu da pokušava da konačno reši najveći problem Srbije i njene budućnosti, više nego 10 puta veći od broja onih koji ne znaju ništa drugo nego samo da mrze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track