Bramerc 7. maja u Beogradu

Bramerc 7. maja u Beogradu

Politika -
Očekuje se da će razgovarati sa premijerom Ivicom Dačićem, prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, potpredsednikom Rasimom Ljajićem i tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem

BEOGRAD - Glavni haški tužitelj Serž Bramerc doći će u Beograd 7. maja zbog podnošenja redovnog izveštaja Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Očekuje se da će razgovarati sa premijerom Ivicom Dačićem, prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, potpredsednikom Rasimom Ljajićem i tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

"Tema će biti priprema redovnog polugodišnjeg izveštaja o radu Haškog tužilaštva SB UN u junu. Razgovaraće se o tekućoj saradnji i neće biti velikih pitanja. Biće reči o razmeni materijala i podržaće se nastavak saradnje preko oficira za vezu", navodi izvor.

O predlozima da osuđenici u Hagu služe kazne u državama iz kojih su, razgovaraće se tek na zajedničkom sastanku predstavnika zemalja bivše SFRJ na Brionima u Hrvatskoj krajem maja.

Glavni haški tužitelj sredinom aprila ocenio da je saradnja sa Srbijom "uobičajena" i najavio tada da će se u Beogradu sastati sa zvaničnicima Vlade i tužiocima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track