Srbi južno od Ibra traže prijem kod Dačića i Vučića

Žele isti tretman

Srbi južno od Ibra traže prijem kod Dačića i Vučića

Politika -
Navodi se da u tim opštinama živi dve trećine Srba koji su nastanjeni na Kosovu i Metohiji i da predsednici zahtevaju da ih Dačih i Vučić prime i uvaže kao relevantne predstavnike građana i da im pojasne sadržinu sporazuma o normalizaciji odnosa

GRAČANICA - Predstavnici devet srpskih opstina južno od reke Ibar zatražili su prijem kod premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da bi im preneli stavove o Sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Predsednici opština Priština, Srbica, Štrpce, Orahovac, Kosovska Kamenica, Vučitrn, Lipljan, Kosovo Polje i Obilića su u zahtevu upućenom Vladi Srbije istakli da kao zakoniti predstavnici građana imaju pravo da u neposrednom razgovoru iznesu mišljenje o sporazumu.

Navodi se da u tim opštinama živi dve trećine Srba koji su nastanjeni na Kosovu i Metohiji i da predsednici zahtevaju da ih Dačih i Vučić prime i uvaže kao relevantne predstavnike građana i da im pojasne sadržinu sporazuma o normalizaciji odnosa koji je postignut u Briselu.

U saopstenju se navodi da će predstavnici tih opština ponovo doći pred zgradu Vlade Srbije u Beogradu i ukoliko im se ne potvrdi održavanje sastanka. Oko 20 kosovskih Srba koji žive južno od Ibra protestovalo je 30. aprila ispred zgrade Vlade Srbije tražeći da imaju isti tretman kao Srbi sa severa Kosova i Metohije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track