Đukić Dejanović uručen orden Belog anđela prvog stepena

Odlikovanje

Đukić Dejanović uručen orden Belog anđela prvog stepena

Politika -
Ministarki zdravlja orden je uručen za ljubav, plemenitost i dobrotu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Odlikovanje je uručeno i državnom sekretaru u Ministarstvu zdravlja Vladimiru Đukiću

PRIJEPOLJE - Episkop mileševski Filaret uručio je danas orden Belog anđela prvog stepena ministarski zdravlja Slavici Đukić Dejanović za "ljubav, plemenitost i dobrotu prema Srpkoj pravoslavnoj crkvi".

Orden je uručen i državnom sekretaru u Ministarstvu zdravlja Vladimiru Đukiću. Visoka priznanja Eparhije mileševske uručena su za ljubav, plemenitost i dobrotu prema SPC, a naročito prema Eparhiji mileševskoj, manastiru Mileševa i manastiru Sveti Nikola u Pribojskoj Banji.

"Vi ste, sa vašim saradnicima, manastiru Svetog Nikole vratili Pribojsku Banju na čemu smo vam iskreno zahvalni", rekao je, uručujući ordene Belog anđela prvog reda vladika Filaret.

On je izrazio zadvoljstvo i sreću zbog obnove Pribojske Banje.

"Tamo će veliki broj ljudi dobiti posao, a Banja će narodu pomoći i duhovno i zdravstveno, a onima koji tu budu radili i materijalno", dodao je Filaret.

Vladika Filaret je, povodom skorašnjeg obeležavanja osam vekova manastira Mileševa, uručio visoka priznanja Eparhije mileševske i jednom broju medicinskih stručnjaka iz Beograda i Užica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track