Završena rasprava, poslanici DS napustili sednicu
Foto: Beta

Završena rasprava, poslanici DS napustili sednicu

Politika -
Poslanička grupa DS, koja je inicirala sednicu, napustila je skupštinsku salu nekoliko minuta pre završetka, a šef demokrata u skupštini Borislav Stefanović obrazložio je taj postupak nezadovoljstvom što niko iz te stranke, osim njega, nije imao priliku da govori

BEOGRAD - U Skupština Srbije završena je petočasovna rasprava o ekonomskoj i socijalnoj situaciji u zemlji, na kojoj je premijer Ivica Dačić poručio da se najveći teret krize ne može prebacivati na najsiromašnije, a ministar finansija Mlađan Dinkić da neće dozvoliti „grčki scenario“.

Poslanička grupa DS, koja je inicirala sednicu, napustila je skupštinsku salu nekoliko minuta pre završetka, a šef demokrata u skupštini Borislav Stefanović obrazložio je taj postupak nezadovoljstvom što niko iz te stranke, osim njega, nije imao priliku da govori.

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović negirao je te tvrdnje, istakavši da su poslanici na raspolaganju imali dovoljno vremena, a „opozicija mogućnost da postavi 22 pitanja, značajno više nego predstavnici većine“.

Tokom rasprave dominiralo je pitanje zamrzavanja plata i penzija, pa je tako ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao da neće biti smanjenja socijalnih davanja i penzija, dok će o mogućem zamrzavanju plata Vlada u narednom periodu postići konsenzus.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević takođe je rekao da neće biti smanjenja penzija, kao ni plata, a da će ostali detalji biti poznati u ponedeljak, budući da je za nedelju zakazan razgovor na nivou koalicije.

Premijer je naglasio da je pitanje rešavanja ekonomske situacije mnogo ozbiljnije i dublje od međustranačkih prepucavanja, i da ekonomska kriza nije „svojina aktuelne vlasti“, već je problem celog društva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track