Kirbi: Vojvodina atraktivna za strane investitore
Foto: Marina Lopičić

Kirbi: Vojvodina atraktivna za strane investitore

Srbija -
Prednosti Vojvodine je višenacionalnost i multikulturalnost i Srbija bi, u svetlu slanja slike o sebi u svet, trebalo da iskoristi taj potencijal, naveo je ambasador SAD

NOVI SAD - Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je danas da će Vojvodina zahvaljujući geografskom položaju i susedima koji će od juna meseca biti članice Evropske unije, postati veoma atraktivna za strane investitore.

Kirbi je, tokom susreta s predsednikom pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem, pohvalio napore vlade u privlačenju stranih investicija i očuvanju multietničnosti u Vojvodine.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i ambasador Kirbi složili su se tokom susreta da su koraci koje Srbija pravi na putu ka EU veoma ohrabrujući i da daju povoda za optimizam u pogledu bolje budućnosti građana.

Ambasador SAD rekao je da su prednosti Vojvodine višenacionalnost i multikulturalnost i da bi Srbija, u svetlu slanja slike o sebi u svet, trebalo da iskoristi taj potencijal.

Majkl Kirbi je ukazao da građane Srbije najviše muče ekonomski problemi i da bi se njihovom ublažavanju i rešavanju trebalo posvetiti u punom kapacitetu, pre svega pokretanjem privrede, poljoprivrede i industrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track