Počinje nova runda tehničkih pregovora u Briselu

Počinje nova runda tehničkih pregovora u Briselu

Politika -
Jedno od najosetljivijih pitanja na dnevnom redu pregovora biće uključivanje srpskih sudija i policajaca na severu Kosova u kosovski sistem

PRIŠTINA - Delegacije Kosova i Srbije počinju danas novu rundu tehničkih pregovora u Briselu o načinima primene dogovora koje su dve strane postigle na političkom nivou.

Jedno od najosetljivijih pitanja na dnevnom redu pregovora biće uključivanje srpskih sudija i policajaca na severu Kosova u kosovski sistem.

Savetnik predsednika Srbije, Marko Đurić rekao je da je danas u Briselu nastavljen tehnički dijalog radnih grupa Beograda i Prištine o pitanjima iz oblasti pravosuđa i policije.

Đurić je rekao da su danas nastavljeni razgovri o integraciji policije i organa pravosuđa na Kosovu, dok će sutra početi sastanci o pitanju izbora. On je naveo i da će se srpskom pregovaračkom timu u Briselu pridružiti sutra.

Đurić je dodao da očekuje da će pre 9. jula, kada se se ponovo sastaju premijeri Srbije i Kosova u Briselu, biti "nekih informacija i rezultata na tom planu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track