MRKA OTVORIO DUŠU: Ne vole me jer sam komunista!
Foto: Zorana Jevtic

Milutin Mrkonjić otkriva zašto žele njegovu smenu

MRKA OTVORIO DUŠU: Ne vole me jer sam komunista!

Politika -
Najdisciplinovaniji sam član Vlade Srbije, radio sam svakog vikenda, na odmor nisam otišao punih pet godina; Dinar nisam potrošio na reprezentaciju, nisam uzeo nijednu dnevnicu

BEOGRAD - Ne boji se smene.Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, bar prema pisanju medija, biće prva žrtva rekonstrukcije Vlade. Na takve spekulacije Mrkonjić kaže:- Ne vole me jer sam komunista i volim Slobu!Šta time hoćete da kažete?- Hoću da kažem da sam svima uvek govorio ono što mislim u oči i nikad se nisam odricao prijatelja.Politika nije prijateljstvo. Plašite li se rekonstrukcije Vlade? Svakodnevno vas prozivaju?- Prozivaju me u medijima. Da budem jasan i iskren: nisam protiv rekonstrukcije i ne plašim se. Apsolutno!Moje ministarstvo je mnogo uradilo i spreman sam da se suočim sa svim primedbama. Najdisciplinovaniji sam član Vlade, nisam izostao ni sa jednog sastanka, radio sam svakog vikenda, na odmor nisam otišao svih ovih pet godina koliko sam u Vladi. Dinara nisam potrošio na reprezentaciju, a za česta putovanja po zemlji nisam uzeo ni jednu jedinu dnevnicu.Kako gledate na činjenicu da vas u medijima svakodnevno kritikuju?- To se pominje u medijima za koje je dobra vest - samo loša vest. Neki su pokazali neverovatnu površnost ocenjujući moj rad bez ikakvog uvida. Niko nije opasniji od neznalice, šta god da je u pitanju.Sve je to lepo, ali da li treba da vam verujemo na reč?- Ne treba i zato sam pre svega za premijera Ivicu Dačića i vicepremijera Aleksandra Vučića pripremio izveštaj o radu ministarstva koje vodim. Dobiće ga kad ga budu zatražili. On će biti javan i svi će moći da se upoznaju s detaljima. Uradili smo mnogo i mnogo ćemo još uraditi.Čime konkretno u razvoju infrastrukture možete da se pohvalite?- Analiza Globalnog ekonomskog foruma je Srbiju među 144 države stavila na 77. mesto u ovoj godini. To je za čak 25 pozicija bolje nego što smo bili rangirani 2009. A malo ko to zna. Ako preživite rekonstrukciju i ako Vlada opstane, šta planirate da uradite do kraja mandata?- Koridori 10 i 11 moraju da se završe. Jedan je evropski, a i drugi će biti jer bi trebalo da poveže četiri države koje su u EU. Isto važi i za železničke koridore, koji će biti potpuno rehabilitovani. Sa Mađarima i Kinezima se razgovara o izgradnji pruge Beograd - Budimpešta, pripremljena je dokumentacija za izgradnju terminala kod Batajnice. Vlada će formirati zajedničko preduzeće „Kargo“ sa Slovenijom i Hrvatskom. Aerodrom „Nikola Tesla“ se kompletira kao najveća vazdušna luka u regionu.

Pripremio sam za Dačića i Vučića izveštaj o radu svog ministarstva
Pripremio sam za Dačića i Vučića izveštaj o radu svog ministarstva

U SPS vlada slogaKritikuju i Dačića, Slavicu Đukić Dejanović, Obradovića, Ružića...- Nekome je bilo u interesu da ruši legitimitet SPS. Nismo reagovali energično kao partija. Ovako je ispalo da su naše pojedinačne reakcije često shvatane kao nejedinstvo. Ali mislim da smo svi dobro radili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track