Radončić kod Dačića: Potpisan sporazum o readmisiji

Palata Srbija

Radončić kod Dačića: Potpisan sporazum o readmisiji

Politika -
Dvojica ministara potpisaće sporazum o predaji i prihvatu osoba, čiji je ulazak ili boravak nezakonit

BEOGRAD – U Palati Srbija na Novom Beogradu počeo je susret premijera Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i ministra bezbednosti BiH Fahrudina Radončića.

Radončić koji boravi u poseti Beogradu potpisaće danas Sporazum izmedu Vlade Srbije i Saveta ministara BiH o predaji i prihvatu osoba, čiji je ulazak ili boravak nezakonit, kao i Protokol o njegovom sprovođenju.

Planiran je i sastanak delegacije dveju zemalja posle čega će se Dačić i Radončić obratiti medijima.

Srbija i BiH potpisale sporazum o readmisijiSrbija i BiH potpisale su danas sporazum o readmisiji za koji je premijer Srbije Ivica Dačić rekao da je veoma važan jer je preduslov za dalje napredovanje u evrointegracijama. Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem, posle potpisivanja sporazuma, Dačih je rekao da je saradnja dva ministarstva dobra i da očekuje njen nastavak. Radončić je rekao da je danas ozbiljno razgovarano, da je konstatovano da u odnosima Srbije i BiH kada je u pitanju bezbednost nema otovrenih pitanja i da je saradnja izvanredna. On je čestitiao Srbiji "na velikom istorijskom koraku na evropskom putu" i rekao da odluka Evropskog saveta o pokretanju pristupnih pregovora sa Srbijom za ostale zemlje u regionu predstavlja ohrabrenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track