Kalanović: Uopšte ne razmišljam o rekonstrukciji vlade

Kalanović: Uopšte ne razmišljam o rekonstrukciji vlade

Politika -
Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave rekla je da URS ne strahuje od rekonstrukcije vlade

BEOGRAD - Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović rekla je da URS ne strahuje od rekonstrukcije vlade, jer na osnovu njenog dosadašnjeg rada, ne sumnja da će i ovog puta biti pronađena najbolja rešenja.

"Očekujem da Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić u narednim nedeljama odluče kako će izgledati Vlada Srbije u periodu koji je pred nama. Oni su napravili ključni dogovor i oko formiranja ove vlade koja je već postigla značajne rezultate. Ne sumnjam da će se i ovoga puta pronaći najbolja rešenja", ocenila je Kalanovićeva.

Komantarišući spekulacije da će baš ministri URS biti na udaru rekonstrukcije, da se sprema podela resora te stranke, pa čak i izbacivanje stranke iz Vlade, Kalanovićeva je rekla da na takva politička podmetanja gleda kao na kliše i da to nije ništa novo ni neuobičajeno.

"Reći ću samo da funkcioneri URS u Vladi Srbije svoj posao shvataju izuzetno odgovorno i profesionalno. Zbog toga nemamo razloga da se bojimo apsolutno nijedne odluke državnog vrha", dodala je.

Na pitanje da li su realni vanredni parlamentarni izbori ukoliko propadnu pregovori o rekonstrukciji, ministarka je rekla oni sigurno ne bi mogli da doprinesu stabilnosti u ovom specifičnom političkom i ekonomskom trenutku u kom se nalazi Srbija.

"URS nikada ne beži od izbora niti od njih strahuje. Ali, činjenica je da je za Srbiju danas ekstremno važna politička stabilnost. To čujem svakodnevno i na svakom mestu, od privrednika, predstavnika gradova i opština, običnih građana", kazala je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track