Dačić: Nije bilo reči o personalnim rešenjima
Foto: Tanjug

Sastanak u vili Bokeljka

Dačić: Nije bilo reči o personalnim rešenjima

Politika -
Do kraja jula razgovaraćemo o svim zadacima koje će Vlada imati u narednom periodu, a naravno, to obuhvata i presonalna rešenja, kaže premijer

JAGODINA - Premijer Ivica Dačić izjavio je sinoć u Jagodini da na sastanku sa Aleksandrom Vučićem i Mlađanom Dinkićem o rekonstrukciji vlade, nije bilo reči o personalnim rešenjima, ali će to biti tema narednih dana.

Govoreći o sastanku lidera vladajuće koalicije u vili "Bokeljka", Dačić je istakao da se "ništa spektakularno nije dogodilo, jer mi već danima ukazujemo da je rekonstrukcija Vlade zadatak koji nas čeka u narednim nedeljama".

"To znači da ćemo do kraja jula razgovarati o svim zadacima koje će Vlada imati u narednom periodu, a naravno, to obuhvata i presonalna rešenja ali obuhvata i realizaciju nekih drugih ciljeva", rekao je Dačić.

Pošto imamo još tri nedelje do kraja ovog meseca, "znači prve nedelje treba da razgovaramo o tome šta mislimo da treba da budu naši sledeći ciljevi", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, u drugoj nedelji će stranački organi i koalicioni partneri utvrditi određene predloge i nakon toga u poslednjoj nedelji to treba da bude predlog Vladi i na sednici parlamenta. "Ono što ovu Vladu drži zajedno jesu rezultati - dok ima rezultata ima i ove Vlade. Ako je neko očekivao da će doći do svađa, teških reči toga, nije bilo. Naprotiv dogovorili smo se kao ozbiljni politički ljudi o koracima koje treba da preduzmemo u buduće", naglasio je premijer, koji je i olider SPS.

Dačić je istakao da se razgovor o rekonstrukciji Vlade "poklapa sa godišnjicom njenog formiranja" i da će se svake godine "u ovo vreme analizirati rad Vlade".Dačić je ponovio da su prioritet Vlade "ulazak u Evropsku uniju (EU), da Srbija bude sledeća zemlja koja će ući u EU posle Hrvatske, i smanjenje užasno visoke stope nezaposlenosti"."To ne možemo, naravno bez stranih investicija i povoljnog političkog ambijenta, a ti ciljevi su povezani", rekao je Dačić.

"Mi smo ostvarili cilj koji smo imali, a to je da otvorimo pregovore o ulasku u EU i sada da se okrenemo drugim ciljevima, a cilj nam je da pre ulaska u EU kvalitetno i brzo rešavamo probleme, da se izborimo sa najvećim zlom sa kojim se Srbija danas suočava, a to je nezaposlenost", istakao je Dačić i dodao da će to "biti naš zadatak u narednom periodu".

"Cilj nam je da ubrzamo put ka Evropi, jer je to naš nacionalni cilj, da u Srbiji vlada politička i ekonomska stabilnost i da se borimo za svako radno mesto. To je cilj broj jedan", rekao je Dačić, koji je u Jagodini prisustovao kik boks meču reprezentacije Srbije, koju čine "Palmini tigrovi" iz Jagodine, i reprezentacije Poljske, u kojoj je Poljska izgubila sa 5:0.

Tom meču prisustvovali su i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, ambasadori Ruske Federacije, Kanada, Konga, Crne Gore, konzul Belorusije, predstavnik Ambasade Indonezije...Susret je pratilo oko 6.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track