MALI ANDOR: Pobegao sam od kuće zbog keca iz matematike
Foto: Saša Urošev

Kurir u domu dečaka koji je pobegao od kuće

MALI ANDOR: Pobegao sam od kuće zbog keca iz matematike

Srbija -
Zaustavio sam se u Kanjiži, ali mi je tamo neko ukrao bicikl. Nastavio sam pešice. U Horgošu me je uhvatio mrak. Pred zoru sam počeo da se kajem, priča Andor Horvat

BAČKO PETROVO SELO: Sve se dobro završilo!

Andor Horvat (14) iz Bačkog Petrovog Sela, odluku da zbog jedinice iz matematike pobegne od kuće, i upusti u avanturu koja se srećno završila, nije doneo naprečac. To je u razgovoru za Kurir potvrdio njegov otac Karolj i zahvalio našem listu što je, za razliku od nekih drugih medija, korektno izveštavao o drami koja je ipak dobro okončala. Karolj ne želi ni da razmišlja šta je sve njegovom sinu moglo da se desi kad je 28. juna doneo nepromišljenu odluku:

"To je učinio jer ga je bilo sram što je dobio jedinice iz matematike. Zbog toga je jednom već ponavljao šesti razred. Andor je veoma osećajam, možda i previše. Suviše je zatvoren u sebe. Teško podnosi neuspehe, ali je za ovaj sam kriv", kaže Karolj i nastavlja:

"U školskom rancu je pored hrane i vode spakovao nešto garderobe, papuče i šator, što znači da je nekoliko dana ranije doneo odluku. Supruga kaže da je bezbrižno otišao u školu po svedočanstvo, iako je dobro znao da nam se neće vratiti", kaže Karolj.

O begu od kuće Andor nerado govori. Priznaje da se kaje zbog svega što je priredio roditeljima:

"Biciklom sam se iz Bačkog Petrovog Sela zaputio atarskim, Segedinskim putem. Želeći da dopunim zalihe hrane, zaustavio sam se u Kanjiži, ali mi je tamo neko ukrao bicikl. Nastavio sam pešice. U Horgošu me je uhvatio mrak. Nisam znao da sastavim šator, pa sam se u njega umotao, pokušavaju da zaspim. Pred zoru sam počeo da se kajem. Kroz suze sam se setio sestara, brata i roditelja, ali sam ipak odlučio da krenem dalje", ispričao je Andor.

Najverovatnije, u blizini nekadašnjeg graničnog prelaza, Andor je pešice prešao u Mađarsku. Pedesetak kilometara dalje na putu E-75 zaustavila ga je policijska patrola:

"Uplašio sam se i policajcima dao podatke o meni. Nikako im nije bilo jasno iz kog sam sela. Tek kasnije su zaključili da sam iz Srbije", kaže Andor."Andor je obećao da će zagrejati stolicu i popraviti slabu ocenu. Ako to uradi, kupićemo mu drugi bicikl, iako ga iskreno, zbog svega što nam je uradio, nije zaslužio", kažu majka Valerija i otac Karolj.

Andraš sa rancem u koji je spakovao namirnice i šator
Andraš sa rancem u koji je spakovao namirnice i šator

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track