Knežević: Dao sam sve od sebe
Foto: Dado đilas

Uoči promena u vladi

Knežević: Dao sam sve od sebe

Politika -
Dogovor o rekonstrukciji Vlade je blizu, pružio sam koliko sam mogao, ali i bih i promenio dosta stvari u svom radu, kaže ministar poljoprovrede

BEOGRAD - Svi u Vladi su svesni da je potrebna rekonstrukcija, a dogovor je blizu, rekao ministar Goran Knežević. Promenio bih dosta stvari u svom radu od izbora saradnika do bržeg i efikasnijeg rada u nekim sektorima, jer u okviru Ministarstva poljoprivrede ima osam uprava i direkcija, istakao Knežević.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević rekao je da je dogovor o rekonstrukciji Vlade blizu, da je on pružio koliko je mogao, ali i da bi promenio dosta stvari u svom radu.

Gostujući u Dnevniku, Knežević je rekao da su svi u Vladi svesni da je potrebna rekonstrukcija. "To se sada već i odužilo i dugo traje i predmet je velikog interesovanja javnosti", kaže Knežević. "Vlada je uradila dva najvažnija strateška cilja koje je stavila pred sebe, a to su evropske integracije, borba protiv korupcije i kriminala, ostaje treći najveći cilj, možda i najvažniji za građane a to je borba za ekonomiju, za više radnih mesta, investitore i zapošljavanje", rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, sada se očekuje da se u narednom periodu oni ministri i državni službenici koji rade u javnom sektoru koji su se malo umorili zameni drugim koji će novom energijom i snagom doprineti da se ostvari i treći cilj.

"Od koalicionih partnera očekujemo ono što radimo i mi sami a to je da doprinesemo da bude jedan bolji kvalitet, nova energija jer ovaj zadatak koji nas čeka u ekonomiji je težak i naporan ali i važan za naše građane", rekao je Knežević. Govoreći o svom radu, Knežević kaže da je pružio sve od sebe, da je dao maksimum onoliko koliko je mogao da radi.

"U ovom trenutku kada pogledam unazad sigurno da ima stvari koje bih i sam radio drugačije nego što sam radio sada, imam neko novo iskustvo, nešto iza sebe što je prošlo, prema tome potpuno je nevažno ko će u narednom periodu obavljati koju funkciju", rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, važno je da Srbija ide napred i da svi zajedno radimo na tome da građani žive bolje nego što je bilo do sada.

"Promenio bih dosta stvari od izbora saradnika do bržeg i efikasnijeg rada u nekim sektorima jer u okviru Ministarstva poljoprivrede ima osam uprava i direkcija, a neki nisu ispunili svoje zadatke, što će biti predmet rekonstrukcije u narednom periodu", rekao je Knežević.

Imam indicija ko je odgovoran za krađu 80.000 tona pšeniceKnežević je rekao da on ima indicija ko je odgovoran za krađu 80.000 tona pšenice i kukuruza iz robnih rezervi."Lanac odgovrnosti je vrlo širok, ja imam određene sumnje i indicije, ali to će dokazati istražni organi. Nemoguće je da se prosto u okviru same kontrole u 26 skladišta rade transakcije sa robom, to je nemoguće. To je moglo da se radi sa dozvolom i treba ispitati ko je dao tu dozvolu", rekao je Knežević za radio-televiziju Srbije (RTS).On je naveo da očekuje da će u tom slučaju pojaviti novi i veći problemi, osim gubitka žita i pšenice.

"Skladištari su se između sebe dogovarali i određene količine žita i kukuruza prenosili jedni drugima kako je dolazila kontrola.Bilo je i smešnih sitaucija, donosili su merdevine da bi izbegli kontrolu", rekao je Knežević.

Govoreći o ovogodišnjem rodu pšenice, Knežević je kazao da će ove nedelje početi otkup i da će Ministarstvo stimulisati otkupljivače da povećaju cenu od 20 dinara po kilogoramu.

On je kazao da je su subvencije poljoprivrednicima za 2012. godinu uglavnom isplaćene i da je ostalo da se isplati još pola miliona dinara stočarima.Prema nejgovim rečima, subvencije nisu isplaćene zbog administrativnih grešaka i loše evidencije. On je najavio da će za 20 dana biti raspisan tender za isplate subvencija za gorivo za jesenju setvu.

http://www.youtube.com/watch?v=Zt9mkuegWmo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track