Najnovije vesti

Dačić: Pregovarač ne treba da bude visoka politička ličnost

Premijer Srbije o izboru pregovarača

Dačić: Pregovarač ne treba da bude visoka politička ličnost

Politika
Premijer Srbije izjavio je da glavni pregovarač Srbije u pregovorima sa EU ne treba da bude visoka politička ličnost jer će na političkom nivou postojati državna delegacija koja će učestvovati u pregovorima

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da glavni pregovarač Srbije u pregovorima sa Evropskom unijom ne treba da bude visoka politička ličnost jer će na političkom nivou postojati državna delegacija koja će učestvovati u pregovorima.

On je dodao da su sva ostala tela koja su potrebna praktično već formirana i da ostaje da bude oformljena državna delegacija i glavni tehnički pregovarač. Dačić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, rekao da je to veoma ozbiljan posao i da se zato sada razmišlja ko bi mogao najbolje da radi na nivou tehničkih pregovora.

"Treba da se izabere i da se dođe do najboljeg predloga i to je šutina. Taj pregovarač ne treba da bude visoka politička ličnost nego treba da bude šef tehničkih pregovora, jer će na političkom nivou postojati državna delegacija, postojaće tim premijera i drugih", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, nije neophodan još jedan političar u tom pregovaračkom procesu "u smislu da se on kao svojom političkom funkcijom time bavi, ali da ako neko iz političkih krugova želi to da obavlja to mora da mu bude glavni posao".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...