Đukanović: Zvanične Srbije ne stoji iza afere Snimak

Afera Snimak

Đukanović: Zvanične Srbije ne stoji iza afere Snimak

Politika -
Predsednik DPS je kazao da je Snimak kreirao i sproveo dnevni list Dan koji je osnovala služba bezbednosti bivše SRJ i koji je bio glasilo vojnih služi bezbednosti iz Beograda godinama da je osnovni zadatak tog glasila

PODGORICA - Crnogorski premijer i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović odbacio je danas, na saslušanju pred skupštinskim Anketnim odborom za rasvetljavanje afere "Snimak", navode da je bilo zloupotrebe državnih resursa u korist izborne pobede DPS-a.

Povodom netačnih interpretacija izlaganja predsjednika DPS-a Mila Đukanovića tokom davanja izjave na sednici Anketnog odbora u Skupštini Crne Gore da je predsednik DPS-a rekao da iza afere Snimak stoji srpska vojno-obavještajna navodimo da Đukanović nije izjavio da iza tzv. afere "Snimak" stoji bilo ko iz Republike Srbije niti današnjeg rukovodstva, institucija, pa čak ni vojne bezbednosne službe danas.

"Predsednik DPS-a je kazao da je takozvanu aferu Snimak kreirao i sproveo dnevni list DAN koji je osnovala služba bezbednosti bivše SRJ i koji je bio glasilo vojnih služi bezbednosti iz Beograda godinama da je osnovni zadatak tog glasila bilo konstantno rušenje legalno izabranog rukovodstva Crne Gore, kao i osporavanje nezavisnosti crnogorske države. Taj list, kako je kazao predsednik Đukanović, po inerciji kreira takve i slične afere i dan danas pomažući one političke snage u Crnoj Gori koje se uporno zalažu i dalje za te iste „vrednosti“.

Štaviše, tokom davanja odgovora članovima Anketnog odbora, predsednik DPS-a je nekoliko puta ukazao na izuzetno bliske odnose današnjih rukovodstava Crne Gore i Srbije, obnavljanje prijateljstva i dobrosusedskih odnosa, eksplicitno ističući da niko od predstavnika zvanične Srbije ne stoji iza afere Snimak. Zbog toga smatramo da je ova vrsta netačnog, neprofesionalnog i zlonamjernog interpretiranja izlaganja predsednika DPS-a upravo pokušaj istih ovih snaga koje stoje iza afere Snimak da pokvare i zaustave razvoj dobrosusedskih odnosa, jer je njihov politički model zasnovan na stvaranju izmišljenih afera i sukoba na kojima žele politički da profitiraju", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track