MRKA: Ubuduće pričamo o sportu i ribama!
Foto: Nebojša Mandić

Odlazeći ministri o napuštanju vlade

MRKA: Ubuduće pričamo o sportu i ribama!

Politika -
Milutin Mrkonjić šeretski najavio povlačenje iz politike, dok Goran Knežević kaže da ostavku nije podneo zbog afere „aflatoksin“, već zbog odgovornosti za sve što se dogodilo

BEOGRAD - Neko odlazi svojom, neko tuđom voljom.Milutin Mrkonjić, Goran Knežević i Aleksandar Vučić čine ministarski trio koji je smogao snage da sam predloži svoje povlačenje s funkcije i na taj način pokazao da ozbiljno shvata rekonstrukciju Vlade.Šta god bili Mrkonjićevi motivi, mora se priznati da je bar na kraju napravio častan gest, što se ne bi moglo reći za ministarku zdravlja Slavicu Đukić Dejanović i ministra prosvete Žarka Obradovića, kojima, po svemu sudeći, ne pada na pamet da se dobrovoljno dignu iz fotelja koje su zauzeli i pored neslavnog stanja u njihovim resorima.Podrška promenama- Ćao i doviđenja! Ubuduće pričamo samo o sportu i ribama - izjavio je juče za Kurir Milutin Mrkonjić. On je u kratkom razgovoru izbegao da obrazloži zašto je odlučio da se povuče sa čela Ministarstva saobraćaja, ali se mora primetiti da je olakšao svojim stranačkim kolegama i pokazao da mu je stvarno, a ne samo deklarativno stalo i do stranke i do funkcionisanja Vlade.Knežević, koji će napustiti Ministarstvo poljoprivrede, izjavio je za Kurir da je podneo ostavku na mesto ministra poljoprivrede pre svega zbog, kako je rekao, odgovornosti koju Vladu Srbije ima i koju će tek imati, jer su pred njom veliki i ozbiljni zadaci. On je naglasio da ostavku nije dao prvenstveno zbog afere „aflatoksin“.- To sam učinio iz odgovornosti, zbog svega što se dogodilo i zbog svega što nas čeka, u dogovoru s potpredsednikom Vlade i predsednikom naše stranke Aleksandrom Vučićem, koji je takođe predložio svoju ostavku. To sam učinio jer očekujem da Vlada Srbija radi mnogo bolje, jače i snažnije nego do sada. Isto očekujem i od naših koalicionih partnera, kao i od svih ostalih. Čekaju nas veliki zadaci, a Srpska napredna stranka je obećala promene - rekao je Knežević.Krivi su i drugiOn je dodao da su napravljeni mnogi propusti na koje Ministarstvo poljoprivrede nije moglo da utiče budući da, kako je rekao, zavisi i od drugih ministarstava.- Mnoge stvari odvijale su se bez uticaja Ministarstva poljoprivrede, na primer centralizacija izvršenja plaćanja obaveza poljoprivrednicima. To se ostvaruje preko drugih ministarstava, pre svega Ministarstva finansija - objasnio je Knežević.

Ostaje da radi u stranci... Goran Knežević
Ostaje da radi u stranci... Goran Knežević

Ćutljivi Alisa i PetkovićS ministarkom sporta i omladine Alisom Marić i ministrom kulture Bratislavom Petkovićem, čije ostavke su takođe najavljene, juče nismo uspeli da stupimo u kontakt, tako da smo ostali uskraćeni za njihovo objašnjenje razloga za povlačenje s ministarskog mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track