Izvorni SPO kolektivno pristupa u Zajedno za Srbiju

Okrupnjavanje političke scene

Izvorni SPO kolektivno pristupa u Zajedno za Srbiju

Politika -
Srećković navodi da je sa Petrovićem postigao visok stepen programske saglasnosti i da je rezultat toga nacrt programske platoforme

BEOGRAD- Izvorni SPO, koji predvodi Srđan Srećković, blizu je odluke da kolektivno pristupi "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića.

Srećković je rekao da je sa Petrovićem postigao visok stepen programske saglasnosti i da je izvorni SPO blizu odluke da kolektivno pristupi budućoj stranci "Zajedno za Srbiju" sa kojom se već mesecima razgovara, a rezultat toga je, kako kaže, nacrt programske platoforme.

"Već nekoliko meseci razgovaramo intenzivno i radimo na preciziranju tačaka tog programa, blizu smo te odluke, a nakon velikih tektonskih promena na političkoj sceni u poslednjih godinu dana, postoji prazan politički prostor i nadam se da će građani pozdraviti tu incijativu", rekao je Srećković.

On je naveo da će ta odluka biti doneta veoma brzo, očekuje da krajem leta ili početkom septembra bude održana osnivačka skupština stranke.

Na pitanje da li su tačne spekulacije koje su se ranije pojavljivale u medijima da će biti potpredsednik stranke "Zajedno za Srbiju", Srećković je odgovorio da su funkcije u ovom momentu najmanje važne, već da je mnogo važnije definisati politiku.

Njegova stranačka koleginica Sanja Čeković se već nalazi u poslaničkom klubu "Zajedno za Srbiju", a u Skupštini Srbije je ušla na listi DS.

Na toj listi na prethodnim izborima bio je Srećković, nakon što je došlo do razlaza sa SPO i pošto je formiran Izvorni SPO.

Odluku da njegova stranka kolektivno pristupi novoj stranci Dušana Petrovića objašnjava time što ih vezuje dugogodišnja korektna saradnja korektna.

Nacrt programske platoforme, prema njegovim rečima, u osnovi ima modernizaciju zemlje i operativni plan ekonomske politike koji se zasniva na razvoju infrastrukture, privlačenju investicija i razvoju poljoprivrede i proizvodnji zdrave hrane.

"Izvorni SPO je spreman da da doprinos ukrupnjavanju i ozbiljnosti političke scene", kazao je Srećković i dodao da je Srbiji potrebna stabilnost koja podrazumeva odgovornosti vlasti i opozicije da se ne bi ugrozio proces početka pregovora sa EU i reševanje pitanja Kosova i Metohije.

"Zato vlast treba da što pre završi proces rekonstrukcije i učini vladu efikasnijom pre svega u oblasti ekonomske politike, a opozicija da kritikuje, ali i predlaze konkretna rešenja vodeći računa da se ne ugrožava pozicija zemlje", rekao je Srećković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track