Bilateralni odnosi Srbije i SAD u usponu
Foto: Tanjug

Sastanak Dačića i Mura

Bilateralni odnosi Srbije i SAD u usponu

Politika -
Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Beogradu sa direktorom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu američkog Stejt departmenta Džonatanom Murom

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i direktor Kancelarije za južnu i centralnu Evropu Stejt departmenta Džonatan Mur ocenili su danas da su bilateralni odnosi Srbije i SAD u usponu i da je realno da SAD postanu najveći investitor u našoj zemlji.

"Sjedinjene Američke Države daju punu podršku Vladi Srbije i premijeru Dačiću u procesu evrointegracija i rešavanju problema na Kosovu i Metohiji", istakao je Mur.

On je naglasio da u odnosima dve zemlje predstoji period snaženja ekonomske saradnje, pre svega investiranja američkih kompanija u privredu Srbije. Ocenjeno je da je izvoz iz Srbije u SAD ove godine povećan za 70 odsto i da je realno da SAD postanu najveći investitor u Srbiji, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vlada Srbije ozbiljno implementira briselski sporazum i u toku su opsežne pripreme za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, rekao je premijer Dačić.Mur je razgovarao i sa šefom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom.

Mur je, takođe, imao odvojen sastanak i sa direktorom Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom.

Kako je ranije rečeno u Stejt departmentu, Mur će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o primeni briselskog sporazuma i pitanjima koja se tiču odnosa SAD i Srbije.Tokom razgovora američke i srpske strane biće reči o primeni briselskog sporazuma, kao i slučaju braće Bitići, što je pitanje koje se visoko kotira u bilateralnim odnosima dve zemlje, rekli su u Stejt departmentu.

"Želja nam je da se na obostrano zadovoljstvo reši to pitanje", kažu u Stejt departmentu.Reč je o poseti redovnog karaktera i konsultativnog je tipa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track