Mirović iskusni političar i književnik
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kandidat za ministra za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu

Mirović iskusni političar i književnik

Politika -
Igor Mirović se bavi književnošću i objavio je dve zbirke pesama: “Nebo nad Vizantijom” (1994) i “Kremen plamen” (2003)

BEOGRAD - Igor Mirović, kojeg je SNS predložio za ministra za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, član je predsedništva Srpske napredne stranke.

Po obrazovanju je diplomirani ekonomista a vrlo rano se posvetio politici.

Rođen je jula 1968. u Kruševcu. Osnovnu i srednju školu, a potom Ekonomski fakultet završio je u Novom Sadu. Već u petanestoj godini bio je čelnik novosadskog odbora Srpske radikalne stranke.

U nekoliko navrata bio je biran za odbornika Skupštine Grada Novog Sada, kao i poslanika u Skupštini Vojvodine i Skupštini Srbije. Bio je potpredsednik Skupštine Novog Sada od 1992. do 1994. godine.

Obavljao je dužnost zamenika ministra finansija u Vladi Republike Srbije od 1998. do 2000. godine, kao i direktora JP "Zavod za izgradnju grada Novog Sada" od 2004. do 2008. godine.

Na pokrajinskim izborima 2008. izabran je za poslanika kao kandidat na većinskim izborima, što je specifikum pokrajinskog izbornog sistema, a potom je bio potpredsednik Skupštine Vojvodine.

Igor Mirović se bavi književnošću i objavio je dve zbirke pesama: “Nebo nad Vizantijom” (1994) i “Kremen plamen” (2003).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track