Rodić u 6.30 na posao stiže biciklom
Foto: Rts

kandidat za novog ministra odbrane

Rodić u 6.30 na posao stiže biciklom

Politika -
Rodić je iskusan pravnik, a pre dolaska na čelo BIA, do 31. maja 2012. godine obavljao je dužnost generalnog sekretara predsednika Srbije Tomislava Nikolića

BEOGRAD - Nebojša Rodić, kandidat za novog ministra odbrane, na to mesto dolazi sa čela Bezbednosno-informativne agencije (BIA), koju je vodio od početka avgusta 2012.

Rodić je iskusan pravnik, a pre dolaska na čelo BIA, do 31. maja 2012. godine obavljao je dužnost generalnog sekretara predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Bio je sekretar Komisije za sprovođenje referenduma o učešću stranih predstavnika u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji 1998, a nakon toga radio je i u sekretarijatu Skupštine Srbije, da bi zatim prešao u Ministarstvo spoljnih poslova, gde je između ostalog bio pomoćnik generalnog sekretara tadašnjeg SMIP-a.

Mediji su Rodića opisivali kao "čoveka od poverenja” i nepodeljenog ugleda.

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da Rodić spada u ljude koji na posao dolaye u 6,30 i to - biciklom.

Iako su brojni mediji pisali o njegovom učešću u RIK prilikom problematičnih izbornih ciklusa, koji su izazvali ulične proteste 1996/1997. taj podatak nije tačan.

Tačno je da su Rodić i njegov prethodnik na čelnom mestu BIA Saša Vukadinović zajedno radili kao članovi RIK-a na septembarskim izborima 2000. godine.

Rodić je bio peti po redu direktor Bezbednosno-informativne agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track