Dačić: Smenićemo Đilasa, predaćemo jedinstvenu listu za izbore na KiM
Foto: Nebojsa Mandic

Aktuelno o Beogradu i izborima na KiM

Dačić: Smenićemo Đilasa, predaćemo jedinstvenu listu za izbore na KiM

Politika -
Rekao sam pre neki dan da je Đilas na putu da bude pluskvamperfekat, kao i Dinkić, Dačić je takođe istakao da će na jedinstvenim listama za lokalne izbore na KiM biti članovi SPS, SNS i svih stranaka koje žele da imaju svoje predstavnike

VLASOTINCE - Srpski premijer i Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da će vlast u Beogradu biti promenjena, ali da se o tome još nije razgovaralo. "Ja sam rekao pre neki dan da je Đilas na putu da bude pluskvamperfekat, kao i Dinkić", kazao je Dačić upitan kakav je stav socijalista povodom izjava iz Srpske napredne stranke (SNS) o mogućoj smeni valsti u srpskoj prestonici.

Dačić je istakao da o tome sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem još nije razgovarao.

"Nismo oko toga još razgovarali, imali smo druge teme. To je sledeća tema o kojoj treba da raspravljamo", kazao je i dodao da "duh promene" treba preneti na niže instance, kao što su javna preduzeća i ustanove u lokalnim samoupravama.

"To će biti sada jedan proces koji će po dubini da uđe u sve pore. Da li će doći do Leskovca to ćemo da vidmo", rekao je Dačić u Vlasotincu posle otvaranja novog pogona nemačke kompanije "Elrad".

Govoreći o izborima na KiM Dačić je izjavio je da će jedinstvene srpske liste za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji biti predate do ponoći.

Dačić je kazao da postoji mnogo problema ali da su liste već spremne i da će biti predate u roku.

"Mi smo dogovorili da imamo jednu listu, u stvari pošto su to opštinski izbori biće više jedinstvenih listi. Oni nisu želeli da produže rokove koji su bili veoma kratki ali mi ćemo nakon predaje koristiti dodatne zakonske rokove za neke izmene i dopune. To je samo deo problema, jer oni samo na rečima žele da Srbi izađu na izbore", rekao je Dačić u Vlasotincu, gde je otvorio novi pogon firme "Elrad".

On je objasnio da će na jedinstvenim listama biti članovi Socijalističke partije Srbije, Srpske napredne stranke i svih stranaka koje žele da imaju svoje predstavnike.

"Mi ćemo Srbima na Kosovu i Metohiji poslati jasnu poruku da izađu na lokalne izbore. Srbi će se na taj način legitimisati kao legalni predstavnici naroda i institucije koje budu formirane biće legalne i priznate. Ponavaljam, mi ćemo poslati porukku da izađu na izbore i za to ima vremena jer od zaključenja listi do izbora ima još 60 dana a to je veoma dug period", rekao je premijer.

On je kritikovao ponašanje Prištine jer Srbi još uvek nemaju predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji.

Dačić je podsetio i da će sledeći sastanak sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem imati 8.septembra u Briselu i da će tom sastanku prisustvovati i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

http://www.youtube.com/watch?v=R6LgMHv7lpY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track