Srbi predali jedinstvenu izbornu listu i za sever Kosova
Foto: KURIR

Lokalni izbori na KiM

Srbi predali jedinstvenu izbornu listu i za sever Kosova

Politika -
Potpredsednik So Leposavić Aleksandar Jablanović je izjavio da su podnete liste za kandidaturu u opštinama Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok za gradonačelnike i odbornike

KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik skupštine opštine Leposavić Aleksandar Jablanović predao je večeras u Kosovskoj Mitrovici predstavnicima OEBS-a izborne liste "Srbija" sa kandidatima za odbornike i gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova.

Jablanović je izjavio da su podnete liste za kandidaturu u opštinama Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok za gradonačelnike i odbornike.

Kandidat za gradonačelnika u opštini Kosovska Mitrovica je Krstimir Pantić, a nosilac liste "Srbija" je Danijela Vujičić, u Zubinom Potoku je Stevan Vulović, a nosilac liste je Nemanja Jakšić, u Leposaviću kandidat za gradonačelnika je Dragan Jablanović, a nosilac liste je Zvonko Perić, u Zvečanu je kandidat za gradonačelnika Ivan Teodosijević, a nosilac liste Siniša Milosavljević.

Jablanović je dodao su liste "Srbija" iza koje je stao zvanični Beograd predate OEBS-u u Kosovskoj Mitrovici.

Opštinski izbori na Kosovu zakazani su za 3. novembar.

Načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić predao je CIK jedinstvenu srpsku listu pod nazivom "Građanska inicijativa Srbija" za 24 opštine na KiM.

Kako se saznaje, takvo ime je sporno i o njemu će se raspravljati i postoji mogućnost da takvo ime liste ne bude prihvaćeno.

"Iskreno se nadamo da ime naše građanske inicijative neće vređati ničija nacionalna osećanja, jer lično ja imam prijatelja koji se zove Alban i njegovo ime ne vređa moja nacionalna osećanja. Prema tome ne vidim razlog da naše ime ne bude prihvaćeno od strane CIK“, rekao je Kostić, komentarišući takvu mogućnost.

Listu "Građanska inicijativa Srbija" podržao je zvanični Beograd i na njoj se nalaze kandidati za odbornike i gradonačelnike više stranaka koje imaju centrale u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track