AKCIJA SNP: Počinje prikupljanje potpisa za referendum o NATO
Foto: Printscreen Youtube

Potreno 100.000 građana da potpiše

AKCIJA SNP: Počinje prikupljanje potpisa za referendum o NATO

Politika -
BEOGRAD - Srpska narodna partija (SNP) pokrenula je danas akciju prikupljanja potpisa sa ciljem organizovanja referenduma protiv učlanjenja Srbije u NATO, a predsednik te stranke Nenad Popović ocenio je da je to pitanje od strateškog i nacionalnog interesa.

Popović je na skupu povodom početka akcije pod nazivom "Ne u NATO" ispred restorana "Ruski car", rekao da ta stranka pokreće ovu inicijativu, jer smatra da je referendum najdemokratskiji način da se građani izjasne o svim ključnim pitanjima vezanim za državu, a kako je prediviđeno Ustavom, da bi parlament mogao da raspiše referendum potrebno je 100.000 potpisa građana.

"Ovo nije stranačka inicijativa, ovo je pitanje od strateškog, nacionalnog i državnog interesa. Zato pozivamo sve građane Srbije, sve političke partije, sve pokrete i nevladine organizacije da se pridruže ovoj akciji", poručio je Popović.

On je naveo da je NATO bombardovao Srbiju 1999. godine, bio saučesnik za najveći etnički progon Srba u "Oluji", bombardovao Republiku Srpsku.

Popović je izrazio nadu da će u kratkom roku sakupti 100.000 potpisa, dodajući da o eventualnom učlanjenju Srbije u NATO ne mogu da odlučuju ni Vlada ni Skupština, već jedino građani Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track