SAMIT U RIGI Vučić: Sve projekte sa Kinom sproveli smo u delo
Foto: Printscreen

Samit 16 + 1

SAMIT U RIGI Vučić: Sve projekte sa Kinom sproveli smo u delo

Politika -

RIGA - Saradnja u oblasti infrastrukture, poslovna saradnja i veće prisustvo kineskih investitora u Srbiji rezultat je naše saradnje, poručio je večeras premijer Aleksandar Vučić sa Samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope 16+1 održanom u Rigi.

Vučić je koji učestvuje na Samitu 16 + 1 i tom prilikom istakao da Srbija podržava odrednice samita u Rigi i izrazio zahvalnost kineskim prijateljima na dosadasnjoj saradnji.

On je istakao da je Srbija do sada uglavnom sve projekte sa Kinom sprovela u delo i da su iskustva u toj saradnji bila odlična.

"Saradnja u oblasti infrastrukture, poslovna saradnja i veće prisustvo kineskih investitora u Srbiji rezultat je nase saradnje.

Veoma smo zadovoljni ulogom kineske strane u poslovanju Železare Smederevo", zaključio je premijer Vučić.

Nakon samita, premijer Vučić prisustvovaće potpisivanju zvaničnih dokumenata i sporazuma između Vlade Republike Srbije i NR Kine o uzajamnom ukidanju viza i potpisivanju komercijalnog ugovora o modernizaciji i rekonstrukciji mađarsko srpske železničke veze na teritoriji Republike Srbije - deonica Beograd centar - Stara Pazova.

( Foto: Printscreen Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja