STEFANOVIĆ OSNIVA NOVU STRANKU: Borko sa sobom vodi Bakića i Jovanovića
Foto: Marina Lopičić

Potpredsednik demokrata napustio DS

STEFANOVIĆ OSNIVA NOVU STRANKU: Borko sa sobom vodi Bakića i Jovanovića

Politika -
Borislav Stefanović napustio je i zvanično Demokratsku stranku, a kao motiv navodi ideološke i programske razlike.

Naime, kap koja je prelila čašu bila je imenovanje Bojana Dimitrijevića za nosioca liste na Čukarici, budući da se on zalaže za Nedićevu rehabilitaciju, poručio je doskorašnji potpredsednik DS.

Iz redova demokrata poželeli su mu srećan put, uz napomenu da mora da vrati mandat."Na otrov ne odgovaram otrovom. Pokušavao sam da promenim DS i žao mi je što u tome nismo uspeli. Želim im sve najbolje. Kap koja je prelila čašu je imenovanje Bojana Dimitrijevića za nosioca liste na Čukarici, budući da se on zalaže za rehabilitaciju Milana Nedića", rekao je Stefanović.Pravi novu opozicijuOn je najavio formiranje prvo pokreta, a kasnije stranke, koja će se zvati Levica Srbije."Pozvani su da se priključe svi koji su protiv ovog režima i koji prihvataju programska načela. Ovo će zapravo biti stvaranje nove opozicije Srbije", poručio je Stefanović.

Dodao je da neće stranci vratiti mandat. Kako kaže, vrlo je blizu stvaranja poslaničkog kluba, ali o imenima neće još da govori."Nastaviću aktivnosti, uz ogromnu podršku, na formiranju Levice Srbije. Krećemo sa prikupljanjem potpisa, za početak ćemo se registrovati kao pokret. Radićemo na formiranju poslaničkog kluba", rekao je nekadašnji potpredsednik DS.U DS se nisu mnogo potresli zbog ove Stefanovićeve odluke."Nećemo ulaziti u to zbog čega je gospodin Stefanović pregazio mnogo puta javno datu reč da neće izlaziti iz stranke pred izbore, niti ćemo ulaziti u to s kim se dogovorio o tom izlasku i otkud mu tako ogromna medijska pažnja o kojoj predstavnici DS i drugih opozicionih stranaka mogu samo da sanjaju", navodi se u DS i dodaje:Ko je moralan"Stefanović, što se DS tiče, ima samo jednu obavezu - da vrati poslanički mandat organizaciji koja mu ga je dala na čuvanje i koja ga je dobila zahvaljujući programu s kojim se Stefanović naprasno ne slaže. Ako su mu DS i njen program toliko strani i neprihvatljivi, neka dokaže da su mu strane i neprihvatljive poslaničke privilegije koje mu je dala ta i takva stranka. Drugačiji rasplet bio bi duboko nemoralan i politički neprihvatljiv".

Đorđe VukadinovićSTEFANOVIĆ IMA TEŽINUAnalitičar Ðorđe Vukadinović ocenio je Stefanovićev izlazak iz stranke kao dugo očekivanu i pripremanu stvar.- On ima određeni politički potencijal, poznatost i težinu, ali teško da može samostalno da računa na neki veliki uspeh - kaže Vukadinović.Slobodan Antonić ocenjuje da stranka kojoj bi se priključio Jovo Bakić može da bude levičarska.

Okuplja ekipuBAKIĆ IDE KOD BORKAStefanović je kratko poručio da ima svoj tim za poslanički klub, ali da još ne želi da govori njihova imena.Njemu će se priključiti sociolog Jovo Bakić, ali i poslanik DS Ivan Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track