VASKRS VS PRVI MAJ: Političarima jaja draža od roštilja
Foto: Shutterstock

I oni će praznovati

VASKRS VS PRVI MAJ: Političarima jaja draža od roštilja

Politika -

Dačić: Vaskrs uvek započinjem liturgijom koju služi patrijarh i provodim ga kod kuće s porodicom

Akteri političke scene čestitali su građanima Srbije Vaskrs i 1. maj i poželeli im mnogo zdravlja, sreće i uspeha, ali i da praznike provedu u pozitivnoj atmosferi, sa svojim najmilijima, jer je to prilika za porodično okupljanje i zajedničke trenutke. Većini njih, kako su nam priznali, Vaskrs i farbanje jaja draži su od roštiljanja za Praznik rada - 1. maj.

Ivica Dačić, potpredsednik Vlade

ŠKOLSKI SISTEM UNIŠTAVA PRAZNIKEVaskrs uvek započinjem liturgijom koju služi patrijarh i provodim ga kod kuće s porodicom. Međutim, prosvetni sistem uništava praznike, jer je to uvek školski raspust, i mnoge porodice odlaze van kuće. To je katastrofa.

Bojan Pajtić, pokrajinski premijer

DANI ZA PREDAHPredstoje nam vaskršnji praznici, vreme koje je najlepše i najbolje provesti sa onima koje volite. Vernicima, sveštenstvu crkava i verskih zajednica od srca želim da ga dočekaju i provedu radosno i u miru.

Aleksandar Šapić, čelnik Novog Beograda

UŽIVAĆU S PORODICOMSvim građanima bih poželeo srećan Vaskrs i sve najbolje, da ga provedu u pozitivnoj atmosferi, s pozitivnim mislima. Oba praznika su važna. Praznike ću provesti u krugu porodice, jer sam bio dosta zauzet i odsutan.

Jadranka Joksimović, ministarka zadužena za EU

SVAKI PRAZNIK NOSI SIMBOLIKUSvim građanima želim dobro zdravlje, sreću i zadovoljstvo, da praznikeprovedu u slozi i miru. Sve praznike poštujem, jer svaki od njih nosi važnu simboliku - Vaskrs duhovnu, dok Prvi maj označava važnu tekovinu razvoja društva.

Bratislav Gašić, Srpska napredna stranka

PORODIČNO OKUPLJANJE NA SELUSvim vernicima koji slave po julijanskom kalendaru upućujem najiskrenije čestitke. Neka Vaskrs donese zdravlje i napredak, veru i nadu u bolje sutra. Praznike provodim s porodicom, a standardno kod roditelja u selu.

Aleksandar Antić, Socijalistička partija Srbije

NI ROŠTILJ NEĆE IZOSTATIOd srca bih predložio građanima Srbije da ove praznike iskoriste da se odmore i da što više budu sa svojom porodicom, jer će odmah nakon praznika morati mnogo da se radi. Nastojaću da praznike provedem s najbližima i prijateljima, a siguran sam da ni roštilj neće izostati.

Branko Ružić, Socijalistička partija Srbije

DVA DRAGOCENA PRAZNIKAVelika je privilegija kada građankama i građanima mogu istovremeno da poručim „Hristos vaskrse“ i „Srećan 1. maj“. Za mene dva podjednako draga, dragocena porodična praznika, koja odslikavaju poštovanje tradicije. Taj dan ću provesti s porodicom i prijateljima.

Dragan Šutanovac, Demokratska stranka

MLAĐI SIN SE NAJVIŠE RADUJESvim vernicima koji slave Vaskrs čestitam praznik i želim da ga provedu u dobrom raspoloženju. Moja porodica slavi Vaskrs, a posebno je radostan mlađi sin Strahinja, koji potroši tuce jaja na kuckanje. Praznik slavimo u krugu porodice, a na taj dan obilazimo i bake i dedu.

Goran Knežević, Srpska napredna stranka

ODMARAM SE U KRUGU PORODICESvim našim građanima želim mnogo zdravlja, mira i stabilnosti, i da u krugu porodice provedu ove praznike, zvali ih oni vaskršnjim, prvomajskim ili kakvim drugim. Biću u krugu svoje porodice, pošto se starija ćerka priprema za prijem na fakultet, tako da ćemo biti svi zajedno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track