Vučić: Ako ne uspem, Vladu će formirati neko drugi
Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Mandatar u Pančevu

Vučić: Ako ne uspem, Vladu će formirati neko drugi

Politika -

BEOGRAD - Ne mogu da formiram vladu koju sam ne bih mogao da podržim. Ako uspem da je formiram, formiraću je, ako ne uspem, formiraće je neko drugi koga ću ja predložiti, rekao je mandatar Aleksandar Vučić.

"Biće formirana u kratkom roku, i formiraće je neko drugi", ponovio je i naveo da će se truditi da to bude prva polovina avgusta.

"Postoje stvari o kojima ne mogu da govorim", dodao je na to Vučić.

Premijer u tehničkoj vladi rekao je da nova Vlada neće sigurno biti formirana 5. avgusta. "Ne mislim da treba bilo šta da se formira na dan zločinačke akcije "Oluja", dodao je.

"U formiranju vlade želim da se vodim kriterijumima koji su najbolji za Republiku Srbiju, a što se drugih tiče... Ne znam kome će se svideti, ne znam da li će nekoga podržavati Amerikanci ili neće", rekao je on i dodao da ga interesuje samo ono šta misle građani Srbije.

Za nas je glasalo 49 odsto građana, kompletna opozicija je dobila 40 odsto - glasali su ljudi koji su gledali šta je najbolje za njih i Srbiju, a ne što vole Vučića, naveo je.

Baš me briga za podršku ambasadora, ambasadori glasaju u svojim zemljama, mene interesuju građani Srbije, dodao je.

"Ambasadori nek podržavaju koga hoće, mene zanima šta misle Srbi i državljani Srbije", kaže Vučić.

Šta mislite da će neki ambasador da bude srećan što mi imamo veći rast od njihovih zemalja, ili ijedna zemlja u regionu što imamo veći rast od nje, a trebalo je da imamo najslabiji, pita Vučić i odgovara da - nisu.

"A mi, umesto da se radujemo, samo kukamo i žalimo... To nam je ostalo od turskog doba, to nismo uspeli da promenimo", dodaje.

"Nemačka, Estonija, Austrija i Srbija, i možda još jedna država, su zemlje koje će imati suficit na kraju sedmog meseca... Ja sam presrećan, to nikad nismo imali u Srbiji... Fiskalni savet to kaže da imamo rezultate... A svima smeta", dodao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja