NAJČUVENIJI PAR SERIJSKIH UBICA: Boni i Klajd simbol romanse, a ubili 13 ljudi!
Foto: Arhiva

DOK NAS SMRT NE SASTAVI

NAJČUVENIJI PAR SERIJSKIH UBICA: Boni i Klajd simbol romanse, a ubili 13 ljudi!

Specijal -

Imena Boni i Klajda već decenijama su simbol velike ljubavi. Ipak, Boni Elizabet Parker i Klajd Čestnat Berou nisu romantični ljubavnici poput Romea i Julije, već par surovih serijskih ubica.

Njih dvoje su, zajedno sa svojom bandom, između 1931. i 1934. pljačkali male prodavnice i seoske benzinske pumpe, ali i ubijali policajce. Već u vreme velike potere za njima, Boni i Klajd su postali zvezde, a novine su svakodnevno objavljivale priče o njima. Javnost je, što je neverovatno, navijala za njih, smatrajući ih modernom verzijom Robina Huda, iako oni nisu pljačkali velike banke, već sitne privrednike, a plen im najčešće nije prelazio 20 dolara. - Boni i Klajd upoznali su se u Teksasu januara 1930. U tom trenutku Boni je imala 19 godina i bila je udata za osuđenog ubicu, a Klajd 20 godina i bio je neoženjen. Ubrzo je uhapšen zbog krađe i završio je u zatvoru. Pobegao je koristeći pištolj koji mu je u ćeliju prošvercovala Boni. Uhvaćen je, pa vraćen u zatvor, ali je već u februaru 1932. bio na slobodi. Tada su on i Boni nastavili kriminalnu karijeru. U trenutku smrti bili su osumnjičeni za 13 ubistava - piše u dosijeu FBI.

foto: Arhiva

Kako se navodi, 1. aprila 1934. Boni i Klajd su se suočili sa saobraćajnom patrolom blizu mesta Grejpvajn u Teksasu. Ubili su ih i pre nego što su policajci uspeli da izvuku pištolje. Tada je počela velika potera. - Pred zoru 23. maja 1934. grupa policajaca iz Luizijane i Teksasa sakrila se u žbunju kraj puta blizu mesta Sejls. Dok se sunce pomaljalo, pojavili su se Boni i Klajd. Pokušali su da pobegnu, ali su policajci zapucali. Boni i Klajd su odmah ubijeni - piše u dosijeu.

Čuveni par ubica, koji je ubio devet policajaca i troje civila, inspirisao je mnogo filmova, pesama i knjiga, pa je sećanje na smrtonosni dvojac i dalje jako. Po njima se čak hibristofilija, seksualna sklonost ka ljudima koji su počinili strašne zločine, kolokvijalno naziva i „sindrom Boni i Klajda“.

Kurir.rs/ Autor Andrija Ivanović Foto: Arhiv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track