Garancijski fond AP Vojvodine na seminaru farmera
Foto: Garancijski fond

Garancijski fond AP Vojvodine na seminaru farmera

Srbija -

U periodu od 26. januara do 01. februara na Tari je održan 16. Zimski seminar farmera u organizaciji Кluba 100P plus. Seminar je i ove godine, okupio velik broj učesnika: poljoprivrednika, predstavnika agrarne nauke i struke, zastupnika poljomehanizacije, osiguravajućih kuća, poslovnih banaka, kao i predstavnike brojnih državnih institucija.

Cilj seminara je da se poljoprivrednici informišu i edukuju u vezi sa svim aktuelnostima iz oblasti poljoprivrede, kao i da se obezbedi što snažnija interakcija sa svim institucijama koje mogu da im pruže pomoć u njihovom radu i napredovanju.

Кao i nekoliko predhodnih godina, Garancijski fond AP Vojvodine prezentovao je aktuelne konkursne linije Fonda, kao i načine na koje je moguće postati korisnik usluga Garancijskog fonda. Кako je istaknuto, tokom 2020. godine, Fond može poslovnim bankama da obezbedi garancije za preko 11,5 miliona evra kredita. Predstavljeni su svi aktuelni konkursi za nabavku repromaterijala, poljoprivredne mehanizacije i opreme, kupovinu zemljišta, uvođenja energetske efikasnosti, izgradnju, rekonstrukciju, dogradnju i adaptaciju objekata za obavljanje privrednih i poljoprivrednih delatnosti i nabavku prateće opreme.

Novinu predstavlja Кonkurs za finansiranje investicija u poljoprivredi u skladu sa odgovarajućim pravilnikom o IPARD podsticajima.

Uz garancije Fonda, poslovne banke odobravaju niži kolateral, nižu kamatnu stopu, duži period mirovanja obaveza po odobrenom kreditu, kao i duži rok otplate kredita. Za garancije mogu da apliciraju zemljoradničke zadruge, mikro, mala i srednja privredna društva ippreduzetnici registrovani za obavljanje poljoprivredne delatnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track