GRADONAČELNIK LEPOSAVIĆA ZORAN TODIĆ ZA KURIR: Nema tog čestitog Srbina na KiM koji će pristati da mu oduzimaju tablice i slobodu!
Foto: Kurir Televizija

preregistracija Vozila

GRADONAČELNIK LEPOSAVIĆA ZORAN TODIĆ ZA KURIR: Nema tog čestitog Srbina na KiM koji će pristati da mu oduzimaju tablice i slobodu!

SRBI NA KIM -

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić povodom odluke Vlade tzv. Kosova da ne odlaže preregistraciju vozila sa KM na RKS tablice koja ističe 31.oktobra, već da prvo opominje, a zatim i kažnjava Srbe sa 150 evra, kaže za Kurir da niko ne sme da se zavarava da je Aljbin Kurti odložio ili promenio mere o tablicama.

- Njegova namera ostaje ista kao i mesecima unazad, da izazove krize i tenzije i jednostranim merama Srbima onemogući osnovno ljudsko pravo na slobodu kretanja, s krajnjim ciljem proterivanja Srba i svega srpskog sa Kosova i Metohije. Pa zašto gradi nelegalna utvrđenja i baze na severu pokrajine, konkretno dve u Leposaviću? - kaže Todić i dodaje:

- To nisu nikakvi humanitarni centri, nego nelegalne baze koje služe za zastrašivanje srpskog naroda o to svakodnevno i čine naočigled međunarodne zajednice. Zato jasno poručujem da ćemo mi Srbi na prve mere odmazde i nekakve novčane kazne, kojima nam preti Priština, da pružimo čvrst i jasan narodni odgovor i demokratski otpor, jer nema tog čestitog Srbina na severu Kosova i Metohije koji će pristati da mu iko oduzima legalne i legitimne tablice i oduzima slobodu. U tome nismo sami i imamo snažnu podršku i razumevanje naše države Srbije i predsednika Vučića.

(Kurir.rs/ J.P)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track