NIJE POSTIGNUT DOGOVOR O REGISTARSKIM TABLICAMA Bisljimi: Nisam Nostradamus, na sastanku smo bili samo ja i Lajčak
Foto: Printscreen/YouTube

glavni pregovarač u dijalogu sa Beogradom

NIJE POSTIGNUT DOGOVOR O REGISTARSKIM TABLICAMA Bisljimi: Nisam Nostradamus, na sastanku smo bili samo ja i Lajčak

SRBI NA KIM -

Zamenik premijera Kosova i glavni pregovarač u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi rekao je da ne postoji sporazum po pitanju registarskih tablica, prenosi Periskopi.

Bisljimi je naveo da se juče u Briselu sastao samo sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i demantovao pisanje medija da je sastanku prisustvovao i direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Srbije Petar Petković.

"Sastanak u Briselu bio je samo između mene i Lajčaka. Svaki novinar koji je izveštavao o dešavanjima u Briselu je preneo dezinformacije, nisam se sastao sa Petkovićem jer on nije bio u Briselu, rekao je Bisljimi.

On je dodao da je normalizacija odnosa prva tema o kojoj treba da se razgovara u okviru dijaloga.

"Naš stav je da su se u posljednja četiri meseca dogodile četiri važne stvari za dijalog. Razgovorom održanim 17. avgusta, Kosovo i Srbija su se dogovorili da razgovaraju o normalizaciji i to je prva tema o kojoj treba da se razgovara", rekao je on.

Na pitanje novinara šta će biti posle ponedeljka, 21. novembra kada će početi naplaćivanje kazni za sve koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice, Bisljimi je rekao da "posle ponedeljka dolazi utorak", prenosi Reporteri.

"Nisam Nostradamus, ja sam potpredsednik vlade", rekao je Bisljimi.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn, Periskopi/Reporteri)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track