SAMIR IZ LEPOSAVIĆA SE ZAHVALIO VUČIĆU: Verovali smo u predsednika i državu Srbiju (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

kim

SAMIR IZ LEPOSAVIĆA SE ZAHVALIO VUČIĆU: Verovali smo u predsednika i državu Srbiju (VIDEO)

SRBI NA KIM -

Srbi iz Leposavića koji su napustili institucije lažne države Kosova danas su u sali Skupštine opštine potpisali ugovore o rešavanju radnih statusa sa državom Srbijom preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Isplata primanja počeće u decembru.

- Država Srbija je ovim pokazala da čvrsto stoji uz svoj narod što nama mnogo znači za dalji rad i opstanak na ovim prostorima. Zahvalni smo što smo prešli u srpske institucije i na ovaj način smo pokazali kome pripadamo, a to je državi Srbiji - rekla je Dragana Vukašinović Petrović koja je jedna od mnogih koji su prethodnih dana napustili prištinske institucije.

Samir Vlasaj takođe kaže da je zahvalan državi Srbiji u koju su, kako ističe, oduvek verovali.

- Hteo bih da zahvalim državi Srbiji, verovali smo u nju, stala je iza nas i naših poteza. Zahvaljujemo Kancelariji za KiM, predsedniku (Aleksandru) Vučiću, opštinskom rukovodstvu. Ovo za nas znači puno. Znači nam da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima - rekao je Vlasaj.

Irena Petrović, jedna od potpisnica današnjih ugovora, kaže da je srećna što zbog integrisanja u institucije Republike Srbije.

- Ovim putem želim da se zahvalim u svoje ime i u ime kolega i naroda našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji je ovim gestom i potezom pokazao da je država Srbija uvek uz naš narod. Time su nas motivisali za opstanak i ostanak na ovim prostorima našeg svetog Kosova i Metohije. Mnogo smo zahvalni i srećni što smo integrisani u institucije Republike Srbije - rekla je Petrović.

Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono i zdravstvno osiguranje, u skladu sa važećim propisima Republike Srbije.

Ugovori su potpisani i u ostalim srpskim opštinama na severu KiM.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track