"HAPSE NAS, A ZAPRAVO VRŠE ETNIČKO ČIŠĆENJE" Dr Milan Ivanović za Kurir: I mene su optuživali za kriminal kao i ove uhapšene Srbe
Foto: Beta Saša Đorđević, AP Visar Kryeziu

KOSOVO I METOHIJA

"HAPSE NAS, A ZAPRAVO VRŠE ETNIČKO ČIŠĆENJE" Dr Milan Ivanović za Kurir: I mene su optuživali za kriminal kao i ove uhapšene Srbe

SRBI NA KIM -

Prethodnih dana dosta stvari se izdešavalo na severu Kosova koje su nepovoljno uticale na Srbije

Naime, dogodilo se: upad u prostorije koje je izborna komisija koristila, policija u Velikoj Hoči oduzela je Srbinu sve proizvedeno vino, Kfor i policija su upali u dvorište vrtića u Leposaviću, upad policije u Severnu Mitrovicu, hapšenje Dejana Pantića, pripadnici ROSU upali na Gazivode...

Ovim povodom, gost u jutarnjem programu "Redakcija" na Kurir televiziji, bio je Dr Milan Ivanović, načelnikom odeljenja za plućne bolesti KBC "Sremska Mitrovica" i bivši predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosmeta.

01:13

BRISEL POMAŽE ALBANCIMA U OTKLANJANJU SRBA SA KOSOVA? Dr Ivanović razotkrio planove: Hapse Srbe, BAVE SE ETNIČKIM ČIŠĆENJEM!

On je komentarisao ove situacije, rekavši da su to direktni napadi na egzistenciju Srba.

- Iz dana u dan, u kontinuitetu imamo dešavanja koja su usmerena protiv Srba, njihove egzistencije i prava. Ta dešavanja su istovremeno i napad na naše živote. Imali smo, ranije, hapšenje Dejana Spahića i oduzimanje sanitetskog vozila sa lekovima. Pre neki dan bilo je hapšenje našeg medicinskog tehničara, koji je radio na prijemnom odelenju hirurške bolnice. Dobio je teške optužbe za navodni terorizam. Pantića su optužili za pokušaj ubistva - započeo je Ivanović, pa dodao:

- Dakle, produkuju se lažne optužbe, koje služe da nas zaplaše i da nam onemoguće opstanak na Kosovu i Metohiji, žele da postignu kompletno etmičko čišćenje. Oni su u osnovu, od početka pa do danas, antisrpski usmereni i nastrojeni.

Kosovo, Kosovo i Metohija, KiM, barikade
foto: AP Bojan Slavkovic

Potom je komentarisao pozive Brisela da se uklone barikade.

- Svakako da su oni u funkciji pomoći Aljbinu Kurtiju i albanskim interesima. Oni pokušavaju da barikade prikažu kriminogenim, odnosno da ljudi koji se okupljaju na barikadama da su kriminalci. Sinoć ih je bilo više od hiljadu, popodne su bili tamo i ujutru. Tako da, taj pokušaj kriminalizacije Srba sa severa je u funkciji ostvarenja albanskih interesa i etničkog čišćenja. Čak sam i ja bio optužen za kriminal, kao i dobar broj ljudi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track